Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти на кожен день › Тушковані літні овочі
Тушковані літні овочі

Тушковані літні овочі

Пропонована страва раз і назавжди змінить Ваше звичне уявлення про овочі. Спеціально для Вас тушковані літні овочі або, якщо простіше говорити – овочеве рагу. Готується швидко, виходить завжди смачно і корисно. А найголовніше – таку нехитру страву можна приготувати практично з будь-яких сезонних овочів. У нашому випадку – це картопля, кабачки, баклажани, томати і морква. Прекрасно як в гарячому, так і холодному вигляді. Особливість рагу в тому, що овочі, обсмажуючись в олії, починають рясно виділяти сік, який і служить рідиною для тушкування. Завдяки цьому компоненти насичуються соками, смаками і запахами один одного, і виходять м'якими і соковитими. Що можна ще побажати в прекрасний літній день?

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. Картопля — 4 шт.
  2. 2. Кабачки — 2 шт.
  3. 3. Баклажани — 2 шт.
  4. 4. Помідори — 3 шт.
  5. 5. Цибуля — 1 шт.
  6. 6. Морква — 1 шт.
  7. 7. Рослинна олія — 50 мл
  8. 8. Часник — 2 зуб.
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Картоплю, кабачки і баклажани помити, очистити і порізати кубиками середньої величини і рівним шаром викласти на дно каструлі. Не перемішуючи, додати невелику кількість рослинної олії. Накрити кришкою і тушкувати на слабкому вогні 5-7 хвилин.

  2. Поки овочі тушкуються, ріпчасту цибулю дрібно порізати, моркву натерти. Помідори нарізати кубиками. У сковороді розігріти невелику кількість олії, обсмажити цибулю і моркву до м'якості 3-4 хвилини, постійно помішуючи, щоб овочі не пригорали. Потім додати помідори, перемішати і тушкувати ще кілька хвилин.

  3. Додати обсмажені овочі в каструлю. Посолити, поперчити і перемішати. Тушкувати овочі під кришкою, періодично помішуючи і підливаючи воду або овочевий бульйон, близько 10 хвилин.

  4. Готові овочі за бажанням посипати нарізаною зеленню.