Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти на кожен день українська › Картопляні биточки з сиром
Картопляні биточки з сиром

Картопляні биточки з сиром

Все геніальне - просто! Такий девіз цілком може охарактеризувати цю страву. Адже зробити його - справа не складна. А ось результат виправдає всі очікування. Впевнені, ці биточки сподобаються вашим гостям. Тому що готувати їх можна не тільки для домашньої вечері, а й для святкового застілля. Сир і картопля - відмінне смачне і ситне поєднання. А разом з овочами биточки вийдуть повноцінною стравою. Змішайте на кухні натхнення з легкою фантазією - і смачні картопляні биточки з сиром перевершать всі ваші очікування.

Кількість порцій 4
Час приготування 90 хв

  1. 1. Картопля — 1 кг.
  2. 2. Яйця — 2 шт.
  3. 3. Борошно — 60 г.
  4. 4. Сухарі панірувальні — 40 г.
  5. 5. Моцарела — 150 г.
  6. 6. Олія рослинна — 40 мл.
  7. 7. Сіль — 1 ч. л.
  8. 8. Спеції — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Очистити і відварити приблизно кілограм картоплі в підсоленій воді.

  2. Розім’яти картоплю, додати яйця.

  3. Додати приблизно 3 столові ложки борошна. Можна додавати борошно поступово, щоб було легше відслідковувати консистенцію тіста.

  4. Перемішати до однорідності. Тісто повинне вийти такої консистенції, щоб з нього можна було щось зліпити. В окрему широку ємність насипати панірувальні сухарі.

  5. Ліпити биточки краще вологими руками або трохи змащеними олією, щоб тісто менше прилипало. Взяти тісто столовою ложкою, зробити з ньому круглу пластинку, в середину покласти кульку (або скибочку) моцарелли. Заліпити, обваляти в панірувальних сухарях з усіх боків, а потім сформувати круглі «шайбочки».

  6. Обсмажити биточки в рослинній олії з обох сторін. Готувати на невеликому вогні до золотистого кольору. Готові биточки подавати гарячими зі свіжими овочами чи з сметаною. Cмачного!