Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Грибний борщ

Грибний борщ

Коли за вікном стоїть така похмура, холодна і сира погода, нам іноді так хочеться опинитися прям в цю хвилину вдома. Вдома, де так тепло, затишно, де поряд близькі вам люди, які вам завжди раді, а тепло їхніх рук і душ вам таке дороге. Вдома, де так приємно завжди знаходитися і чекати своїх улюблених, дорогих вам людей з навчання, з роботи або зі школи... Зустрічати їх, цілувати, обіймати при кожній зустрічі і зігрівати теплом своїх рук, даруючи їм енергію і своє благословення. А ще завжди годувати смачною, домашньої їжею... Бережіть ці моменти і цінуйте те, що у вас є. А ми вам у цьому будемо тільки допомагати. Порадуйте сьогодні в обід ваших близьких грибним борщиком. Він стане ідеальною першою стравою в погану, холодну, вогку погоду.

Кількість порцій 6
Час приготування 70 хв

  1. 1. Сухі гриби — 30 г
  2. 2. Чорнослив — 100 г
  3. 3. Буряк — 1 шт.
  4. 4. Цибуля — 1 шт.
  5. 5. Морква — 1 шт.
  6. 6. Картопля — 1 шт.
  7. 7. Капуста — 0,5 кг
  8. 8. Томатна паста — 2 ст.л.
  9. 9. Рослинна олія для смаження — 90 мл
  10. 10. Оцет — 1 ст.л.
  11. 11. Сіль — за смаком
  12. 12. Лавровий лист — 2 шт.
  13. 13. Чорний перець горошком — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Гриби ретельно промийте, покришіть на дрібні шматочки і замочіть в каструлі у теплій воді на кілька годин. Долийте стільки води, щоб вийшло 2 л і поставте каструлю на середній вогонь.

  2. Буряк почистіть, натріть на середній терці.

  3. У великій сковороді разогрійте олію, викладіть буряк, влийте трохи води і тушіть, не накриваючи кришкою. Коли буряк буде наполовину готовий, влийте оцет (замість нього можна використовувати маринад від будь-якої консервації). Тушкуйте  до готовності.

  4. Чорнослив промийте і залийте окропом.

  5. Картоплю очистіть, наріжте і відправте в каструлю до грибів.

  6. Морквину натріть на середній терці, цибулю дрібно поріжте і пасеруйте все на рослинній олії. В кінці додайте томатну пасту.

  7. Капусту нашинкуйте.

  8. Коли картопля в супі буде майже готова, додайте капусту, буряк, зажарку з цибулі і моркви. Через деякий час туди ж покладіть чорнослив з водою, у якій його замочували.

  9. Доведіть борщ до повного кипіння при відкритій кришці, потім посоліть, приправте, накрийте каструлю кришкою і відразу знімайте з вогню. Можна подавати цей борщ зі свіжою зеленню і сметаною.