Запечена аляска з млинцями, полуничним желе і апельсиновим курдом
- 1. Полуниця — 250 г.
- 2. Цукор — 130 г.
- 3. Желатин — 200 г.
- 4. Апельсини — 1 шт.
- 5. Яйце куряче — 4 шт.
- 6. Масло вершкове — 65 г.
- 7. Борошно пшеничне — 80 г.
- 8. Молоко — 180 мл.
- 9. Олія рослинна — 2 ст. л.
- 10. Вершки 35% — 100 мл.
- 11. Пудра цукрова — 1 ст. л.
- 12. Лікер апельсиновий — 1 ст. л.
- 13. Сіль — 5 г.
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Замочити желе в невеликій кількості теплої води. Полуницю подрібнити до стану пюре в блендері. Третину полуничного пюре перекласти в невелику каструлю разом з 40 г. цукру, поставити на вогонь, нагріти до розчинення цукру. Довести суміш до кипіння, прибрати з вогню, додати в каструлю желатин. Додати сюди ж залишки полуничного желе, перемішати, викласти у форму, поставити в холодильник.
З апельсинів зняти цедру, вичавити сік. У миску вбити 2 яєчних жовтки, додати до них цедру і сік, всипати в миску також 40 г. цукру. Миску встановити над каструлею з гарячою водою. помішувати до загустіння, протягом 10 хвилин. Прибрати миску, додати в неї порізане шматочками вершкове масло. Апельсиновий курд накрити плівкою, поставити в холодильник.
У мисці змішати борошно, 1 ч. л. цукру, всипати дрібку солі. Сформувати гірку, в центрі зробити ямку і вбити в неї 1 збите яйце. Поступово додавати молоко, постійно помішуючи. Додати 2 ч. л. рослинної олії, перемішати. Залишити на 1 годину.
Вилити залишки рослинної олії в миску, поставити на вогонь сковороду, змастити пензлем дно сковороди олією, виливаючи на сковороду тісто, приготувати млинці, обсмажуючи на одній стороні 1 хвилину, перевернувши на іншу і смажити до рум'янцю.
Вершки збити разом з цукровою пудрою, додати лікер, повторно збити до міцної піни.
Вирізати з млинців рівні кола, так само вчинити з полуничним желе. Викласти на тарілку кулінарне кільце, розміром з млинець. Всередину його викласти млинець, змастити шаром апельсинового курда, накрити зверху млинцем, зверху викласти коло полуничного желе, зверху знову млинець, змастити його вершковим кремом, повторити шари в зворотному порядку.
Збити 3 білки з дрібкою солі, поступово додати залишки цукру, збивати на більшій швидкості до міцної піни. Зверху викласти за допомогою кулінарного мішка білковий крем, трохи підпалити його пальником.