Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти день народження борошно › Закусочний торт із овечим сиром
Закусочний торт із овечим сиром

Закусочний торт із овечим сиром

Овечим молочним продуктам здавна приписуються магічні властивості. Існує навіть легенда, згідно з якою овечим молоком був вигодуваний бог Зевс. Ще здавна вважалося, що вживання овечого молока сприяє відновленню організму після важких хвороб. І це дійсно правда. Науково доведено, що овечі молочні продукти - і сир, і молоко володіють багатющим хімічним складом і містять масу корисних речовин і мікроелементів. Овечий сир володіє не меншими корисними властивостями, ніж молоко. Сьогодні ми вам пропонуємо приготувати з цього корисного і смачного продукту закусочний торт з овечим сиром. Приємного апетита!

Кількість порцій 4
Час приготування 80 хв

  1. 1. Червона цибуля — 2 шт.
  2. 2. Оливкова олія — 30 г.
  3. 3. Бальзамічний оцет — 15 г.
  4. 4. Маслини без кісточок — 12 шт.
  5. 5. Червоний солодкий перець — 2 шт.
  6. 6. Сир козиний м'який — 200 г.
  7. 7. Жовті помідори черрі — 250 г.
  8. 8. Базилік мелений сушений — 5 г.
  9. 9. Орегано мелений сушений — 5 г.
  10. 10. Масло вершкове — 200 г.
  11. 11. Борошно — 300 г.
  12. 12. Зелена цибуля — 15 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку потрібно приготувати пісочне тісто. Для цього вершкове масло попередньо слід витримати при кімнатній температурі до розм'якшеного стану. Борошно просіяти. Додати розм'якшене масло в борошно. Перетирати пальцями борошно з маслом так, щоб у суміш потрапляло більше повітря. Замісити тісто легкими рухами, не прикладаючи особливих зусиль. Можна додати кілька ложок води, розбризкуючи її по поверхні. Тісто повинне бути м'яким та пластичним. Сформувати з тіста кулю, обваляти його в борошні, покласти в миску та залишити в холодильнику на 20-30 хвилин.

  2. Далі цибулю потрібно почистити, нарізати напівкільцями. Маслини крупно порубати. В розігрітій на сковорідці оливковій олії обсмажити цибулю протягом 6-7 хвилин, до м'якості. Влити бальзамічний оцет, одну столову ложку води та готувати ще 2-3 хвилини, додати до цибулі маслини, погріти 1 хвилину та перемішати.

  3. Форму для пирога розміром 23-24 см. змастити олією. Розкачати пісочне тісто (200 г.) на посипаній борошном робочій поверхні, викласти у форму. Нагріти духовку до 180°С. Тісто у формі накрити пергаментом. Запікати 10 хвилин. Видалити папір та випікати ще 5 хвилин до золотистого кольору.

  4. Перець промити, розрізати навпів та видалити насіння. Помістити під гарячий гриль, повертаючи до тих пір, поки шкірочка не почорніє. Охолодити в мисці під плівкою, зняти шкірочку. Цибулеву масу викласти у форму на тісто, зверху розкласти половинки перцю гладенькою сторону донизу та гострими кінцями до центру. Сир нарізати шматочками та покласти кілька шматочків до кожної половинки перцю. Простір між перцями заповнити помідорами. Посипати дрібно нарізаною зеленою цибулею, базиліком та орегано. Запікати 20-25 хвилин, поки сир не стане світло-коричневого кольору. Подавати торт теплим.