Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти день народження середній осінь › Печиво з фундуком та шоколадом
Печиво з фундуком та шоколадом

Печиво з фундуком та шоколадом

Печиво з фундуком та шоколадом - цікавий рецепт випічки з пісочного тіста. Якщо Ви хочете, щоб Ваша пісочна випічка вийшла ніжною і розсипчастою, прислухайтеся до порад досвідчених господинь. Використовувати як інгредієнт пісочного тіста маргарин замість вершкового масла можна, але на маслі тісто вийде ніжніше, а найголовніше: корисніше для здоров'я. Вершкове масло для збивання з цукром має бути розм'якшеним, тому дістаньте його з холодильника заздалегідь. Замість цукрового піску можна використовувати цукрову пудру: вона швидше розчиниться в маслі. При замісі довго м'яти тісто і сильно тиснути не треба, так як воно може вийти занадто щільним, "гумовим", а випічка з нього буде твердою.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 200 г.
  2. 2. Розпушувач — 0,5 ч. л.
  3. 3. Сіль — 0,25 ч. л.
  4. 4. Масло вершкове — 100 г.
  5. 5. Цукор — 70 г.
  6. 6. Фундук — 90 г.
  7. 7. Екстракт ванільний — 1 ч. л.
  8. 8. Шоколад молочний — 115 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Духовку розігріти до 160ºС. Деко застелити харчовим папером. У мисці змішати борошно, сіль і розпушувач. Окремо збити міксером цукор з вершковим маслом, додати в суміш подрібнений фундук і ваніль. Збити ще раз, після додати сюди ж борошняну суміш. Ретельно перемішати.

  2. За допомогою ложки сформувати довге печиво, викладаючи відразу на деко. Поставити в духовку на 20 хвилин, випікати до золотистого кольору. Витягнути готове печиво, остудити на деко протягом 5 хвилин, потім перекласти на тарілку, залишити до повного охолодження.

  3. Шоколад розтопити на водяній бані. Вмочити один кінець печива в шоколад, потім вмочити й інший кінець. Викласти обережно на велику тарілку, залишити на 1 годину, до повного застигання шоколаду.