Скумбрія із травами та лимоном, запечена у фользі
Страви, запечені в духовці, лідирують за рейтингом найкорисніших та простих у приготуванні. Коли ведеться мова про рибу, а особливо про скумбрію, то ми не знайдемо майже жодного байдужого до таких кулінарних шедеврів. По-перше, під час запікання зберігаються всі корисні якості риби. По-друге, скумбрія – невичерпне джерело цінних мікроелементів, жирів і мінеральних речовин. Особливо слід потішити цією стравою дітей та вагітних жінок. Вживання м’яса скумбрії, наповненого необхідними для організму жирами та вітамінами, забезпечить здоровий розвиток дитини і допоможе запобігти послаблення імунітету. Найчастіше скумбрія подається з кислуватими соусами. Лимон та свіжа зелень здатні якнайкраще підкреслити смакові якості цієї страви.
- 1. Скумбрія (цілі тушки) — 4 шт.
- 2. Масло вершкове — 30 г.
- 3. Лимон — 1 шт.
- 4. Петрушка — 25 г.
- 5. Базилік (пучок) — 1 шт.
- 6. Каперси — 10 г.
- 7. Сіль — за смаком
- 8. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Цілі тушки риби промити, обережно, щоб не поранити жовчний міхур, розрізати гострим ножем черево, випатрати. Ретельно промити кожну рибину холодною водою і всередині і ззовні. Обсушити паперовими серветками.
Кожну тушку покласти на складений вдвоє лист фольги, причому його розмір повинен бути значно більшим за саму рибину. Огорнути рибу фольгою, закріпити кінці та запікати при температурі 200°С 30-40 хвилин.
Готову скумбрію гарячою подавати на стіл, прикрасити лимонними часточками та свіжою зеленню.