Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти день народження європейська обід зима › Короп, запечений з цибулею і грибами
Короп, запечений з цибулею і грибами

Короп, запечений з цибулею і грибами

Короп дуже корисний для людей, які мають захворювання шлунка та кишечника, тому що м'ясо коропа виходить дуже соковитим і м'яким. Це пояснюється тим, що при приготуванні ця риба втрачає всього до 20% рідини, тоді як м'ясо до двох разів більше. Короп - це низькокалорійна їжа, яка стабілізує роботу серця і знижує ризик раптової смерті та інфаркту. При запіканні їжа зберігає дуже багато своїх корисних властивостей, які втрачаються при смаженні або навіть тушкуванні. Отримана скоринка, схожа на скоринку, яка утворюється при смаженні, але не містить канцерогенних речовин, тому запікання це відмінний спосіб приготування їжі для тих, хто є прихильником здорового харчування.

Кількість порцій 3
Час приготування 90 хв

  1. 1. Короп — 1,5 кг.
  2. 2. Цибуля — 2 шт.
  3. 3. Шампіньйони — 200 г.
  4. 4. Помідор — 1 шт.
  5. 5. Зелень петрушки — 40 г.
  6. 6. Рослинна олія — за смаком
  7. 7. Сік лимона — 1 ст. л.
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Свіжозмелений перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Карпа очистити від луски, добре промити. Видалити зябра.

  2. Розрізати черевце і видалити нутрощі.

  3. Карпа добре промити зовні і всередині, обсушити серветками і розрізати на частини.

  4. Скропити рибу соком лимона і залишити на 15-20 хвилин.

  5. Приготувати начинку. Лук-порей вимити й нарізати кільцями або півкільцями. Печериці вимити й нарізати скибочками.

  6. На розігрітій з рослинною олією сковороді обсмажити цибулю до м'якості. Додати гриби і смажити, помішуючи, приблизно 5 хвилин. Посолити і поперчити.

  7. Начинку трохи остудити.

  8. Коропа укласти в змащену олією форму і натерти сіллю і свіжомеленим перцем зовні і всередині. Наповнити черевце коропа підготовленою начинкою (можн додати трохи порізаних помідорів).

  9. Черевце акуратно сколоти зубочистками. Шкіру риби добре змастити рослинною олією.

  10. Помідор вимити й нарізати кружальцями. Викласти помідор навколо риби так, щоб кружальця трохи заходили один на одного. Помідори трохи посолити і скропити рослинною олією.

  11. Зверху укласти гілочку петрушки.

  12. Запікати приблизно 45-60 хвилин у нагрітій до 180°C духовці. Час запікання залежить від ваги риби. Готову рибу вийняти з духовки, дати постояти 10 хвилин, акуратно перекласти на блюдо, і оформити зеленню і свіжими овочами.