Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти день народження середній птиця зима › Курка з соусом із баклажан
Курка з соусом із баклажан

Курка з соусом із баклажан

Курка з таким соусом дуже смачна і гідна захоплення. Баклажани для соусу повинні бути молоді, не перезрілі. Інакше насіння доведеться видаляти, а це клопітно. Запечені баклажани на відкритому полум'ї роблять соус найбільш смачним. Соус повинен мати світлий відтінок. Особливу пікантність блюду надає цілий стручок пекучого перцю, якщо його не розрізаючи покласти в блюдо. Коли курка готова, соус потрібно розмішати, щоб вийшло однорідне пюре, і викласти його на тарілку рівним шаром. Зверху викласти курячі ніжки і полити соусом, в якому тушкувалась курка. Подавати тільки гарячим, прикрасивши страву зеленню: петрушкою або м'ятою.

Кількість порцій 10
Час приготування 45 хв

  1. 1. Філе куряче — 10 шт.
  2. 2. Сіль — за смаком
  3. 3. Чорний мелений перець — за смаком
  4. 4. Вершкове масло — 6 ст. л.
  5. 5. Цибуля — 1 шт.
  6. 6. Помідори — 6 шт.
  7. 7. Лавровий лист — 4 шт.
  8. 8. Стручковий перець — 100 г.
  9. 9. М'ясний бульйон — 0,5 мл.
  10. 10. Баклажани — 8 шт.
  11. 11. Лимон — 1 шт.
  12. 12. Борошно — 200 г.
  13. 13. Молоко — 1 л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Баклажани помістити в пароварку на 20 хвилин. Зняти шкірку, видалити стеблинки, кинути баклажани в лимонний сік і залишити на 5 хвилин.

  2. У каструлі розтопити вершкове масло. Додати борошно. Смажити 2 хвилини на середньому вогні, постійно помішуючи. Влити гаряче молоко, готувати 3 хвилини, постійно помішуючи, щоб розчинилися грудочки.

  3. Вийняти баклажани з лимонної води, процідити воду. Порізати баклажани і з'єднати з вмістом каструлі. Посолити, тушкувати 5 хвилин.

  4. Грудинку порізати, посолити і поперчити. Розтопити в каструлі вершкове масло, додати куряче м'ясо, смажити 3 хвилини. Додати нарізану цибулю, помідори, лавровий лист, стручковий перець, м'ясний бульйон. Тушкувати 25 хвилин.