Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти вечірка вечірка борошно › Яблучне печиво
Яблучне печиво

Яблучне печиво

Смачне, ароматне, м'яке і, одночасно, трохи розсипчасте печиво зі шматочками яблук. Цей рецепт з розряду тих, які ніколи не підведуть, якщо необхідно приготувати що-небудь дуже швидко до чаю. Адже тут зовсім не потрібно чекати, поки тісто настоїться в холодильнику, щось ліпити, яблука не вимагають термічної обробки, а також немає яких-небудь складних моментів з тістом або начинкою – все дуже просто. За зовнішнім виглядом і консистенцією воно трохи нагадує вівсяне. За бажанням, до тіста можна додати корицю, ваніль, мускатний горіх, подрібнені горіхи, а частину пшеничного борошна можна замінити вівсяним.

Кількість порцій 10
Час приготування 40 хв

  1. 1. Масло вершкове — 50 г
  2. 2. Цукор — 60 г
  3. 3. Борошно пшеничне — 300 г
  4. 4. Яйце куряче — 1 шт.
  5. 5. Ваніль — 5 г
  6. 6. Розпушувач — 5 г
  7. 7. Сметана — 45 г
  8. 8. Яблука — 4 шт.
  9. 9. Родзинки — 100 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розм'якшене (але не розтоплене) масло збити міксером з цукром в пишну масу. Потім додати до маси яйце і ваніль. Борошно просіяти, додати сіль і розпушувач. Поступово додавати борошно і сметану в масляну суміш, постійно розмішуючи.

  2. Родзинки добре промити, замочити в окропі і залишити на 10 хвилин, щоб вони розпарилися. Яблука помити, видалити серцевину і порізати на дрібні кубики. Обережно додати в тісто, перемішуючи, яблука і родзинки.

  3. Духовку розігріти до 190 градусів. Деко змастити вершковим маслом і викласти на нього ложкою тісто. Випікати печиво близько 12-15 хвилин. Дістати з духовки, дати трохи охолонути і, за бажанням, посипати цукровою пудрою.