Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти італійська плита другі страви зима › Різото з червоним вином
Різото з червоним вином

Різото з червоним вином

Різото - це традиційна страва італійської національної кухні, головним інгредієнтом якої є рис. Дуже важливо правильно вибрати сорт рису, найбільш підходящий для різото. Від цього багато в чому залежить, якою вийде Ваша страва. Рис вибирайте дрібнозерновий, короткий і круглозернистий. Насправді варіантів різото багато. У цієї страви немає точно визначеного переліку інгредієнтів і їх співвідношення. Головне - це спосіб приготування рису. Запропонований рецепт - один із найбільш простих варіантів різото. Порада: дуже важливо додавати бульйон порціями. Наступну порцію бульйону додають в той момент, коли рисові зернятка ввібрали в себе попередню порцію.

Кількість порцій 4
Час приготування 40 хв

  1. 1. Олія оливкова — 1,5 ст. л.
  2. 2. Цибуля ріпчаста — 0,5 шт.
  3. 3. Рис — 230 г.
  4. 4. Вино червоне сухе — 6,5 ст. л.
  5. 5. Бульйон курячий — 800 мл.
  6. 6. Масло вершкове — 2 ст. л.
  7. 7. Сир пармезан — 2 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Поставити на вогонь сковороду, налити оливкову олію, розігріти, висипати на сковороду дрібно нарізану цибулю, обсмажувати протягом 8-10 хвилин.

  2. Всипати рис до цибулі в сковороду, перемішати дерев'яною ложкою. Обсмажувати протягом декількох хвилин.

  3. Бульйон налити в каструлю, поставити на вогонь, довести до кипіння. Влити вино в рис на сковороді, після вливати поступово бульйон. Постійно помішуючи, готувати до випаровування рідини. Додаючи потроху бульйон, готувати до м'якості рису.

  4. Зняти сковороду з вогню, додати в рис вершкове масло і пармезан.