Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти італійська плита морепродукти зима › Равіолі з крабовим м'ясом і вершковим соусом
Равіолі з крабовим м'ясом і вершковим соусом

Равіолі з крабовим м'ясом і вершковим соусом

Крабове м'ясо, що входить до складу страви, надає йому чудовий ніжний смак. Найважливіше, правильно приготувати краба. Для цього його кладуть у гарячу солону воду й варять 20 хвилин на середньому вогні. Потім крабове м'ясо можна заморозити або консервувати. А можна відразу подавати до столу в складі якого-небудь блюда. Равіолі з крабовим м'ясом і вершковим соусом підійде тим, хто бажає схуднути, так як крабове м'ясо рекомендовано для дієтичного харчування. Калорійність цього продукту зовсім невисока. На 100 г м'яса краба припадає всього 87 ккал. Воно містить мало жирів і вуглеводів, дуже добре засвоюється і має приємний смак.

Кількість порцій 3
Час приготування 90 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 10 ст. л.
  2. 2. Вода — за смаком
  3. 3. Яйце куряче — 1,5 шт.
  4. 4. Краби консервовані — 200 г.
  5. 5. Масло вершкове — 1,5 ст. л.
  6. 6. Чебрець — 1 стебло
  7. 7. Цибуля ріпчаста — 0,5 шт.
  8. 8. Портвейн — 1,5 ст. л.
  9. 9. Сир маскарпоне — 4,5 ст. л.
  10. 10. Олія оливкова — за смаком
  11. 11. Сир пармезан — 1 ст. л.
  12. 12. Шафран — за смаком
  13. 13. Сіль — за смаком
  14. 14. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Змішати в мисці борошно і сіль, сформувати гірку, в центрі зробити ямку, вбити 1,5 яйця, влити воду, виделкою перемішати суміш. Замісити тісто. Залишити на 30-60 хвилин, накривши зверху плівкою.

  2. Розігріти сковороду, налити оливкову олію, обсмажити подрібнену цибулю, висипати крабів, протушкувати, влити портвейн, готувати 5 хвилин, процідити суміш через сито, після чого дрібно нарізати.

  3. На розігріту сковороду викласти маскарпоне, вершкове масло, натерти пармезан, додати за смаком сіль і перець. Попередньо залити шафран невеликою кількістю води на 15 хвилин, процідити, рідину додати на сковороду до вершкового соусу. Протушкувати протягом 1-2 хвилин.

  4. Розкачати тісто, розділити на кілька частин, розкачати ще раз кожне коло тіста, викласти начинку з крабів, накрити зверху другим колом тіста (необхідно, щоб тісто було досить тонко розкачане). Защипнути краї. Відварити на водяній бані. При подачі викласти равіолі на тарілку, полити зверху вершковим соусом.