Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти італійська духовка італійська сніданок › Пиріг з гарбузом і сиром
Пиріг з гарбузом і сиром

Пиріг з гарбузом і сиром

Хочите порадувати своїх близьких чимось смачненьким? Пиріг із гарбуза з сиром саме те, що приємно здивує їх та надасть енергії і сили на цілий день. Можливо, ви скажете, що пиріг краще готувати з фруктами? А от і ні! Такий пиріг не просто смачний, він зможе зарядити вас дивовижним букетом вітамінів. Адже цей чудовий овоч, який ми обрали за головний інгредієнт нашої страви, має вдосталь корисних властивостей, тому не майте сумніву, щодо маси поживних мінералів цього по-справжньому ситного десерту. Маючи трішки чудернацьку форму, надзвичайну красу та витонченість гарбуз завжди привертав увагу, як один з найпрекрасніших та найбільших овочів планети. Але ми не повинні забувати про не менш важливі компоненти нашого пирога, такі як духмяні та пікантні сири, що вдало доповнюють смакові властивості цього кулінарного витвору мистецтва. Тому готуючи даний десерт, можемо з впевненістю стверджувати, що ніхто не залишиться голодним.

Кількість порцій 8
Час приготування 70 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 200 г
  2. 2. Масло вершкове — 120 г
  3. 3. Насіння гарбуза — 50 г
  4. 4. Сіль — 3 г
  5. 5. Гарбуз — 300 г
  6. 6. Сир брі — 50 г
  7. 7. Сир емменталь — 50 г
  8. 8. Сир моцарела — 50 г
  9. 9. Сир фета — 50 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Подрібнити гарбузове насіння. Просіяти в миску борошно, туди ж покласти насіння і трохи солі. У цю суміш додати 100 грам вершкового масла і замісити тісто.

  2. Тісто скачати в кулю і закрити харчовою плівкою. Поставити його в холодильник мінімум на 30 хвилин. Гарбуз помити, очистити від шкірки і насіння.

  3. Гарбуз нарізати великими кубиками. Деко застелити пергаментним папером. Дістати тісто і розкачати його в пласт товщиною 2-4 мм. Укласти його на деко (або у форму) і проколоти в декількох місцях виделкою.

  4. Духовку розігріти до 200°C градусів. Вершкове масло (20 г.) розм'якшити. Розкласти на тісті в один шар гарбуз, пензликом змастити його м'яким вершковим маслом і поставити в духовку. Випікати близько 20-25 хвилин до м'якості.

  5. Сир, крім моцарелли, натерти на крупній тертці. Моцареллу нарізати скибочками. Дістати з духовки пиріг, викласти сири на гарбуз і поставити назад в духовку на 10 хвилин, щоб сири розплавилися.