Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти італійська плита італійська зима › М'ясо по-італійськи в томатному соусі
М'ясо по-італійськи в томатному соусі

М'ясо по-італійськи в томатному соусі

М'ясо по-італійськи в томатному соусі виходить дуже ніжним, соковитим, духмяним. Розмарин, базилік і чебрець надають страві особливий, неповторний аромат. Як відомо, італійці майстерно готують різні соуси до своїх традиційних страв. Успіх запропонованого блюда значною мірою залежить від томатного соусу, в якому тушкуються шматочки яловичої грудинки. Кілька порад з приготування страви: м'ясо вибирайте не заморожене, а свіже, помідори повинні бути стиглими і соковитими, базилік бажано використовувати свіжий, а не сушений. Блюдо подавати в гарячому вигляді, воно поєднується з будь-якими гарнірами, наприклад, з рисом.

Кількість порцій 5
Час приготування 120 хв

  1. 1. Яловича грудинка — 1,5 кг.
  2. 2. Біле сухе вино — 200 г.
  3. 3. Розмарин — 3 гілки
  4. 4. Оливкова олія — 40 мл.
  5. 5. Помідори — 800 г.
  6. 6. Часник — 3 зубчика
  7. 7. Маслини без кісточок — 60 г.
  8. 8. Базилік — 10 г.
  9. 9. Чебрець — 3 г.
  10. 10. Сіль — 1 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. М'ясо нарізати великими шматочками розміром приблизно 3х4 см.

  2. Замочити м'ясо в білому вині і розмарині на годину.

  3. Маринад злити, розмарин залишити в м'ясі. На сильному вогні в глибокій сковороді обсмажити м'ясо з усіх боків на оливковій олії.

  4. Воду закип'ятити, опустити туди на 2-3 хвилини помідори, перекласти в холодну воду і далі почистити їх від шкірки. Подрібнити томати в блендері.

  5. У помідори додати пропущені через прес часник, дрібно нарізаний базилік, розрізані навпіл маслини і чебрець.

  6. Додати соус до м'яса, посолити за смаком і тушкувати до готовності приблизно 30-40 хвилин.