Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти італійська середній літо › Мостарда із Кремони
Мостарда із Кремони

Мостарда із Кремони

Мостарда - цей незвичайний соус для нашої кухні, який прийшов до нас з Італії. Для італійської кухні - це типовий соус, в той час як для нас він дивовижний. Існує кілька видів Мостарди. Якщо коротко описати, то цей соус робиться з фруктів, маринованих в гірчиці і сиропі. Це дуже незвичайний і оригінальний соус. Проте, такий смачний соус, як Мостарда із Кремони ви зможете з легкістю зробити в домашніх умовах. А з питанням, як приготувати правильно цей соус вам допоможе наш поетапний опис з фото. Мостарда із Кремони вживається в якості соусу до м'ясних страв. Також такий соус добре поєднувати з сирами. Соус має оригінальний і яскравий фруктово-гірчичним смак, ні з чим незрівняний.

Кількість порцій 12
Час приготування 70 хв

  1. 1. Вода — 1 л.
  2. 2. Цукор — 900 г.
  3. 3. Груша — 3 шт.
  4. 4. Яблуко — 2 шт.
  5. 5. Слива жовта — 10 шт.
  6. 6. Слива червона — 8 шт.
  7. 7. Персик — 3 шт.
  8. 8. Iнжир — 4 шт.
  9. 9. Цукати — 25 шт.
  10. 10. Вино бiле сухе — 500 мл.
  11. 11. Гiрчиця суха — 30 г.
  12. 12. Диня — 0,5 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Для сиропу воду потрібно з'єднати з цукром. Довести до кипіння і тримати на маленькому вогні до повного розчинення цукру.

  2. Фрукти і ягоди помити, почистити і нарізати невеликими шматочками. Покласти в сироп і влити вино.

  3. Варити на невеликому вогні до готовності. Додати гірчичний порошок і через декілька хвилин зняти з вогню.

  4. Фрукти розкласти по банках і залити сиропом. Мостарду проварити у банках на водяній бані близько 40 хвилин.

  5. Остудити і закрити кришками. Мостарда готова до вживання через 2 місяці.