Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти італійська плита італійська м'ясо › Яловиче філе з соусом песто
Яловиче філе з соусом песто

Яловиче філе з соусом песто

Ще з часів римських цезарів на Апеннінському півострові збереглася традиція приготування м'яса у натуральному вигляді. Пізніше місцеві кухарі помітили, що ніжне яловиче філе чудово поєднується з класичним італійським соусом песто. З тих пір ця ароматна страва радує м'ясоїдів. Пам'ятайте, що насамперед слід обов'язково очистити м'ясо від плівок і зайвого жиру. На приготування м'яса з кров'ю всередині потрібно 25 хвилин. Щоб отримати добре прожарене філе, час смаження необхідно збільшити, доки кров не перестане виділятися з м'яса при проколюванні.

Кількість порцій 2
Час приготування 90 хв

  1. 1. Яловичина (вирізка) — 150 г.
  2. 2. Жовтий болгарський перець — 50 г.
  3. 3. Червоний болгарський перець — 50 г.
  4. 4. Ріпчаста цибуля — 0,5 шт.
  5. 5. Баклажан — 1 шт.
  6. 6. Помідори черрі — 100 г.
  7. 7. Кедрові горішки — 4 ст. ложки
  8. 8. Сир пармезан — 50 г.
  9. 9. Оливкова олія — 100 г.
  10. 10. Базилік (листя) — 50 г.
  11. 11. Часник — 2 зубчика
  12. 12. Сіль — по вкусу
  13. 13. Мелений чорний перець — по вкусу
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Нарізати яловичу вирізку на порційні шматки. Полити м'ясо оливковою олією і ретельно натерти сіллю та перцем. Залишити відстоюватись мінімум на годину, Потім викласти шматки філе на змащену оливковою олією сковороду-гриль і обсмажити їх з усіх боків до повної готовності.

  2. Поки готується м'ясо, тонко нарізати один зубчик часнику, болгарський перець і цибулю. На сильний вогонь поставити велику пательню з товстим дном, налити в неї оливкову олію і добре розжарити.

  3. Викласти в пательню часник, солодкий перець і цибулю. Посолити і поперчити овочі на смак, зменшити вогонь до середнього і обсмажити їх з усіх боків 5-7 хвилин. Перекласти овочі в миску і остудити до кімнатної температури.

  4. Повернути пательню на вогонь, влити решту оливкової олії і розжарити її. Покласти шматочки баклажанів, сіль, перець, підсмажити протягом 10-12 хвилин, ретельно помішуючи. Додати половинки помідорів, перемішати і залишити на вогні ще на одну хвилину. Перекласти овочі в миску з перцем і цибулею. Додати нарізане листя базиліка. Перемішати.

  5. Для приготування соусу песто в чашу блендера влити оливкову олію, додати зубчик часнику, кедрові горішки, пармезан, базилік, дрібку солі і перцю. Включити блендер та довести всі компоненти до стану однорідного рідкого пюре.

  6. Перед додаванням на стіл перекласти готові овочі на тарілку, зверху викласти порційні шматки яловичого філе, полити їх соусом песто.