Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти італійська європейська обід весна › Фісташкове песто зі спаржею
Фісташкове песто зі спаржею

Фісташкове песто зі спаржею

Песто представляє собою традиційний італійський соус, до складу якого входять оливкове масло, сир і базилік. Ця популярна страва має універсальне застосування. Песто чудово поєднується з італійською пастою, рибними та м'ясними стравами, служить заправкою для овочевих салатів. Італійці дуже люблять намазувати цю ароматну суміш на тости. У пропонованому рецепті характерний зелений колір страва отримала завдяки наявності свіжого шпинату і спаржі. Пікантний горіховий смак соусу додають маленькі шматочки фісташок, що попадаються в страві. Лимонний сік можете замінити на апельсиновий. Смачно і просто. Песто прекрасно зберігається в холодильнику.

Кількість порцій 4
Час приготування 30 хв

  1. 1. Спаржа — 200 г.
  2. 2. Часник — 1 зубчик
  3. 3. Шпинат свіжий — 50 г.
  4. 4. Сир пармезан — 50 г.
  5. 5. Фісташки смажені — 2 ст. л.
  6. 6. Оливкова олія — 3 с. л.
  7. 7. Cіль — за смаком
  8. 8. Сік лимонний — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спаржу поставити варитися на вогонь. Варити до того стану, поки спаржа не стане м'якою.

  2. Потім спаржу промити під водою і нарізати невеликими шматочками.

  3. Часник очистити від лушпиння та дрібно нарізати.

  4. У чашку для блендера скласти порізану спаржу, листя шпинату, фісташки, тертий пармезан, часник, оливкову олію і трохи лимонного соку. Все посолити і перебити блендером до однорідного стану.