Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська обід літо › Запечений омлет із курячою печінкою
Запечений омлет із курячою печінкою

Запечений омлет із курячою печінкою

Із усіх видів печінки, що використовуються в кулінарії, куряча печінка готується найпростіше: її не треба очищати від плівок і можна готувати навіть цілком, хоча все ж для рівномірності прожарювання краще розрізати на дві-три частини. Але при тривалій термічній обробці куряча печінка стає дуже сухою, втім це характерно і для інших видів печінки. Куряча печінка набагато ніжніше, ніж яловича або свиняча. Страви з неї зустрічаються в кухнях багатьох країн світу. Запечений омлет із курячою печінкою - оригінальна, смачна і ситна страва, до того ж приготована порційно.

Кількість порцій 4
Час приготування 30 хв

  1. 1. Олія оливкова — 2 ст. л.
  2. 2. Цибуля ріпчаста — 0,5 шт.
  3. 3. Печінка куряча — 300 г.
  4. 4. Крохмаль картопляний — 1,5 ч. л.
  5. 5. Херес — 1,5 ст. л.
  6. 6. Масло вершкове — 1,5 ст. л.
  7. 7. Петрушка — 50 г.
  8. 8. Яйце куряче — 4 шт.
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Сир твердий — 200 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. На сковороду влити оливкову олію, поставити сковороду на вогонь, розігріти олію. Цибулю дрібно нарізати, додати її на сковороду. Обсмажувати цибулю на маленькому вогні протягом 5 хвилин постійно помішуючи. Цибуля повинна стати прозорою.

  2. Очистити і нарізати печінку невеликими шматочками. Викласти на сковороду з цибулею, обсмажити протягом 3 хвилин, витягнути і перекласти в миску.

  3. Всипати на сковороду крохмаль, смажити 2 хвилини, влити херес, після чого поступово вливати 275 мл. води. Готувати, постійно помішуючи 2-3 хвилини, покласти печінку в сковороду, посолити за смаком. Прибрати сковороду з вогню.

  4. Розкласти вершкове масло по формах, розтопити в духовці, яку необхідно попередньо розігріти до 160°C. Витягнути з духовки формочки, в кожну вбити по одному яйцю, посолити, покласти в духовку на 3-4 хвилини, дістати формочки. Викласти у формочки масу зі сковороди і посипати дрібно нарізаною петрушкою.