Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська день народження сир обід › Закуска з пастою, сиром і мускатним горіхом
Закуска з пастою, сиром і мускатним горіхом

Закуска з пастою, сиром і мускатним горіхом

З латинської слово «pasta» перекладається як «тісто» і буквально означає будь-які макаронні вироби. Найбільш популярна паста в італійській кухні. Існує безліч смачних її рецептів. Одним з найпоширеніших є паста з сиром. Головна перевага цієї страви - легкість і швидкість приготування. Для приготування цього рецепту підійдуть ріжки з твердих сортів пшениці. Особливістю даної закуски, що відрізняє її від інших, є додавання мускатного горіха, який надає вишуканий і незвичайний смак і аромат.

Кількість порцій 4
Час приготування 35 хв

  1. 1. Лимони — 0,5 шт.
  2. 2. Крохмаль кукурудзяний — 1 ч. л.
  3. 3. Часник — 0,5 шт.
  4. 4. Бульйон курячий — 2,5 ст. л.
  5. 5. Горіх мускатний — 3 г.
  6. 6. Сир швейцарський — 4 ст. л.
  7. 7. Сир російський — 1 ст. л.
  8. 8. Паста (рожки) — 100 г.
  9. 9. Сухарі панірувальні — 2 ч. л.
  10. 10. Базилік зелений — 1 пучок
  11. 11. Перець чорний мелений — 3 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Відварити пасту в підсоленій воді, практично до готовності, воду злити, ріжки перекласти в миску. Духовку розігріти до 200°C.

  2. Вичавити сік з чверті лимона, змішати сік з крохмалем. Поставити сковороду на вогонь, натерти дно сковороди зубчиком часнику, потім нарізати його, повернути на сковороду. Влити в сковороду бульйон, додати мускатний горіх.

  3. Довести суміш на сковороді до кипіння, додати натертий сир, зменшити вогонь, готувати до розплавлення сиру, приблизно 2-3 хвилини. Додати лимонну суміш, готувати протягом 30 секунд.

  4. Додати пасту на сковороду, ретельно перемішати, прибрати з вогню. Розкласти масу по формочках, зверху посипати сухарями, поставити в духовку на 8-10 хвилин.

  5. Витягнути формочки, поставити на тарілки, остудити протягом 4-5 хвилин, посипати зверху базиліком і чорним перцем, скропити лимонним соком.