Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська молоко літо › Листкові смужки з кавовим кремом
Листкові смужки з кавовим кремом

Листкові смужки з кавовим кремом

Листкові смужки з кавовим кремом – вишуканий десерт, до складу якого входить найніжніший крем з коньяком, який, у свою чергу, надає випічці багатий смак кори деревного дуба і смолистий аромат. Спробуйте додати бренді замість коньяку. Листкові смужки знизу і зверху покривають кавовий крем. Рекомендується залишити приготовану страву на годину в холодильнику. Завдяки цьому крем просочить слойки своїм насиченим кавово-коньячним смаком, після чого стане густим і не буде розтікатися. Таку страву безсумнівно можна віднести до категорії «для дорослих».

Кількість порцій 6
Час приготування 50 хв

  1. 1. Тісто листкове — 450 г.
  2. 2. Кава свіжозварена — 40 мл.
  3. 3. Яйце куряче — 2 шт.
  4. 4. Цукор — 100 г.
  5. 5. Борошно пшеничне — 40 г.
  6. 6. Молоко — 260 мл.
  7. 7. Масло вершкове — 200 г.
  8. 8. Цукрова пудра — 4 ст. л.
  9. 9. Коньяк — 1 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Змастити деко холодною водою, викласти на деко смужки тіста, дати їм час відтанути протягом 10 хвилин. Після, деко поставити в розігріту до 200°C духовку, випікати протягом 15 хвилин.

  2. Зварити каву. Відокремити жовтки, вилити їх в миску, розтерти з цукром. Вмішати в суміш борошно, ретельно перемішати, влити сюди ж теплу каву.

  3. Влити молоко в невелику каструлю, поставити на вогонь, нагріти молоко, після, поступово вливати в молоко суміш з миски, змішувати до загустіння.

  4. В окремій мисці змішати вершкове масло кімнатної температури, додати половину цукрової пудри, перемішати. Додати в масляну суміш крем з каструлі, перемішати, в кінці додати коньяк.

  5. Готові смужки тіста розрізати по горизонталі, як булочки. Нижню половину змастити кремом, накрити верхньою. Перед подачею присипати зверху цукровою пудрою.