Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська європейська гриби › Печериці з мідіями у вершках
Печериці з мідіями у вершках

Печериці з мідіями у вершках

Печериці з мідіями у вершках – воістину геніальна страва. Готується в лічені хвилини, а тому стане Вашою кулінарною паличкою-виручалочкою в тих випадках, коли потрібно швидко створити що-небудь смачненьке і вишукане до святкового столу. Особливих інгредієнтів страва не вимагає, якщо, звичайно, в морозильнику томно чекає своєї щасливої долі пачка заморожених мідій. А смак – божественний, досконалий. Любителі морепродуктів гідно оцінять цей делікатес. До речі, він складе прекрасну компанію італійській пасті або рису. Обов'язково полийте гарнір вершковим соусом-підливою, який дбайливо ввібрав в себе сік морепродуктів, грибочків і пряний аромат чебрецю. Приємного Вам апетиту.

Кількість порцій 4
Час приготування 35 хв

  1. 1. Печериці — 300 г.
  2. 2. Мідії — 300 г.
  3. 3. Вершки — 100 мл.
  4. 4. Цибуля — 1 шт.
  5. 5. Чебрець — 1 гілочка
  6. 6. Чорний мелений перець — за смаком
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Соняшникова олія — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Печериці промити, нарізати пластинками. Цибулю нарізати кубиками.

  2. Гілочку сушеного чебрецю прогріти в олії на сковорідці. Разом з чебрецем обсмажити до прозорості цибулю. Гілочку вийняти.

  3. Додати на сковороду подрібнені гриби. Перемішати, на великому вогні обсмажити все разом 3 хвилини.

  4. Додати мідії, перемішати, обсмажити все разом 5 хвилин.

  5. Влити вершки. Довести до кипіння. Додати сіль і перець. Перемішати. Залишити на невеликому вогні під кришкою на 15 хвилин.