Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська легкий духовка › Рулет із кисломолочним сиром та курагою
Рулет із кисломолочним сиром та курагою

Рулет із кисломолочним сиром та курагою

Рулет із кисломолочним сиром і курагою - це солодка випічка, в якій начинка з кисломолочного сиру і кураги загортається в спечене бісквітне тісто. Важлива перевага домашнього бісквітного рулету в тому, що він швидко готується. Друга перевага - він ефектно виглядає. У рецепті запропонованого бісквітного рулету важливо відокремити жовтки від білків і збити їх окремо. Білки збивають з цукровою пудрою до стійких піків. Що таке стійкі піки? Якщо при перевертанні посуду, в якому Ви збивали білки, вони не випадають, значить все зроблено правильно. Тільки перевіряйте обережно. Ще порада: згорнути в рулет спечене тісто зручніше за допомогою рушника.

Кількість порцій 4
Час приготування 30 хв

  1. 1. Яйце куряче — 4 шт.
  2. 2. Пудра цукрова — 10 ст. л.
  3. 3. Крохмаль картопляний — 2 ст. л.
  4. 4. Борошно пшеничне — 4 ст. л.
  5. 5. Домашній сир — 300 г.
  6. 6. Курага — 50 г.
  7. 7. Шоколад — 30 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Жовтки відокремити від білків. У мисці збити 4 ст. л. цукрової пудри з білками, жовтки окремо збити.

  2. Поступово просіяти борошно і крохмаль у миску з білками, перемішуючи.

  3. Влити жовтки в білкову суміш, вилити тісто на деко, застелене харчовим папером і змащене маслом. Поставити деко в духовку на 8-10 хвилин, при температурі 180ºС. Витягнути з духовки тісто, поки гаряче скрутити в рулет, остудити.

  4. У мисці розтерти сир з цукровою пудрою, що залишилася. Можна скористатися блендером. Додати в крем нарізану курагу. Коли рулет повністю охолоне, розгорнути, змастити кремом, загорнути. Розтопити шоколад, полити зверху на рулет. Коли шоколад застигне, можна подавати.