Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська плита другі страви › Рисові кульки з вишнями
Рисові кульки з вишнями

Рисові кульки з вишнями

З рисової крупи можна приготувати не тільки плов і різотто, але і приголомшливий десерт, який із задоволенням скуштують як дорослі, так і дітки – рисові кисло-солодкі ягідні кульки. Гармонійна комбінація пряного рису з начинкою зі стиглої вишеньки в кислуватому журавлинному соусі воістину чарівна. Вишню найкраще взяти в'ялену або консервовану: вона додасть ласощам пікантний терпко-солодкуватий смак. Що стосується вибору рису, то для цього десерту ідеально підійде ароматний тайський рис сорту Жасмин. У приготовленому вигляді зернятка залишаються цільними, але набувають клейкість, що дозволяє легко сформувати з крупи кульки. У підсумку Вас очікує гарна страва як за формою, так і за змістом.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Сіль — за смаком
  2. 2. Цукор — 50 г
  3. 3. Вишня — 100 г
  4. 4. Журавлина — 100 г
  5. 5. Крохмаль — 0,5 ч. л.
  6. 6. Рис (довгий) — 200 г
  7. 7. Лимон — 50 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Рис всипати в каструлю, влити 1,5 склянки холодної води, поставити на сильний вогонь і довести до кипіння. Накрити кришкою, варити 5 хв. Зменшити вогонь і варить, поки вода повністю не вбереться. Зняти з вогню і залишити під кришкою на 10-15 хв.

  2. Розвести в 50 мл води 2 ст. л. цукру і 1 ст. л. лимонного соку. Заправити цією сумішшю рис, перемішати, дати охолонути.

  3. Вологими руками сформувати з рису невеликі коржики. Укласти в центр кожної по 2-3 вишеньки, скачати кульки.

  4. Журавлину промити, протерти через сито, додати 2 ст. л. цукру, залити 150 мл води, поставити на вогонь і довести до кипіння. Крохмаль розвести в 1 ст. л. холодної води, влити в журавлиновий  сироп. Перемішати і зняти з вогню. Полити соусом рисові кульки.