Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська середній обід › Пончики з повидлом
Пончики з повидлом

Пончики з повидлом

Напевно немає таких людей, які не любили б пончики. Пончики - це прекрасний десерт. М'яке, ніжне, пористе дріжджове тісто в хрусткій масляній золотистій скоринці, а всередині густе солодке повидло. Ці смачні пустуни не можуть не спокусити жодного противника калорійної їжі. Можна, звичайно, піти на хитрість і вимокати потім готові пончики паперовим рушником. Таким чином, ви зможете не переживати за свою фігуру, так як рушник забере на себе весь зайвий жир. До речі, не сподівайтеся, що ви відкараскаєтеся декількома порціями пончиків. Вам прийдеться їх пекти дуже багато, тому що ваша родина буде в екстазі від цих маленьких кругленьких пустунів.

Кількість порцій 5
Час приготування 80 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 3 ст.
  2. 2. Молоко — 1 ст.
  3. 3. Яйця — 1 шт.
  4. 4. Цукор — 2 ст. л.
  5. 5. Масло вершкове — 50 г.
  6. 6. Дріжджі — 50 г.
  7. 7. Сіль — 1/2 ч. л.
  8. 8. Повидло — 1/2 ст.
  9. 9. Цукрова пудра — 2 ст. л.
  10. 10. Олія рослинна — 100 - 150 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Дріжджі розвести в теплому молоці. Додати цукор, розтоплене, але не гаряче вершкове масло. Вбити яйце, висипати борошно і сіль. Замісити м'яке, еластичне тісто.

  2. Тісто для пончиків розкачати в пласт, товщиною не більше 1 см. Склянкою видавити кружечки. На один кружечок викласти варення або повидло, накрити другим кружечком. Краї ретельно защипнути.

  3. Пончики накрити рушником і дати підійти протягом 30 хвилин.

  4. Смажити пончики на розігрітій рослинній олії до золотистого кольору з двох сторін.

  5. Пончики трохи остудити, посипати цукровою пудрою.