Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська середній обід › Апельсинове варення
Апельсинове варення

Апельсинове варення

Ви тільки подивіться на картинку банки, заповненої цим сонячним варенням! Невже вам не хочеться приготувати таке диво своїми руками? Стільки енергії і вітамінів, скільки містить це варення немає ні в одних солодощах. Адже апельсин містить велику кількість вітаміну С. Незважаючи на те, що варення проходить теплову обробку в ньому залишається досить багато цього вітаміну. Тому, дуже доречно таке варення буде вам взимку. Більше користі, звичайно, принесуть вам свіжі апельсини. Але в даному випадку ми говоримо про корисні солодощі, тобто про варення. В період епідемії грипу організм вимагає саме вітаміну С, який у великій кількості ви знайдете взимку в баночці з апельсиновим варенням.

Кількість порцій 5
Час приготування 100 хв

  1. 1. Апельсини — 500 г.
  2. 2. Вода — 750 мл.
  3. 3. Цукор — 1 кг.
  4. 4. Паличка кориці — 1 шт.
  5. 5. Червоний перець — 1 щіпка
  6. 6. Бадьян — 1 щіпка
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Апельсини вимити і зняти цедру. Нарізати цедру довгими смужками і варити до м'якості.

  2. Фрукти порізати, залити водою, варити 20 хвилин. Дати суміші трохи охолонути, процідити сік.

  3. Змішати сік, цукор, цедру, корицю, перець і бадьян. Кип'ятити ще 20 хвилин, поки варення не стане застигати на холодній ложці. Зняти з вогню, дати постояти 15 хвилин і розлити в банки.