Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська плита різдво осінь › Мариновані опеньки
Мариновані опеньки

Мариновані опеньки

Якщо ви є завзятим грибником, то можете відправитися на "грибне полювання" з друзями. І бажано зібрати якомога більше цих грибочків, щоб надовго вистачило. А ті, хто економить свій час, можуть купити заморожені опеньки у крамниці. Звичайно ж, ви можете вживати гриби і смаженими, і варенними, і маринованими. Але ми, мабуть, зупинимося на останньому варіанті. Маринувати зовсім не складно, і у такому вигляді опеньки придатні до вживання декілька місяців, головна умова - зберігати їх у прохолодному місці. Що ж, відмінна закусочка до столу повинна вийти. І ще дуже важливий момент: готовими опеньки будуть через декілька днів, доведеться трішечки потерпіти. Пригощайтесь!

Кількість порцій 5
Час приготування 90 хв

  1. 1. Опеньки — 1 кг.
  2. 2. Цукор — 2 ст. л.
  3. 3. Сіль — 4 ч. л.
  4. 4. Оцет 9% — 50 мл.
  5. 5. Гвоздика — 4 шт.
  6. 6. Лавровий лист — 2 шт.
  7. 7. Перець чорний (горошком) — за смаком
  8. 8. Перець запашний — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Опеньки гарненько промити під водою, а краще, якщо їх перед цим потримати у воді, щоб вони очистилися від зайвого бруду. Якщо ви використовуєте заморожені опеньки, то їх не слід розморожувати.

  2. Помістити чисті опеньки в каструлю, залити водою і довести до кипіння. Далі цю воду злити, промити ще раз гриби, і залити свіжою водою. Варити 40 хвилин.

  3. Після того, як опеньки зваряться, перелити грибний відвар (використати для маринаду) в іншу ємність (необхідно 1 л.). У маринад додати оцет, цукор, гвоздику, перець чорний, запашний перець, сіль, лавровий лист.

  4. Довести маринад до кипіння і залити ним гриби. Кип'ятити ще 15 хвилин. А тим часом простерелізувати банки на пару: наприклад, прокип'ятити їх у великій каструлі 10 хвилин, при цьому обов'язково на дно покласти ганчірку, щоб не полопалися, (як варіант, можна ще й в духовій шафі).

  5. Грибки розкласти в простерелізовані банки, залити маринадом і закатати. Поставити в холодне темне місце. Через декілька днів можна вживати.