Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська випічка осінь › Торт "Кучерявий пінчер"
Торт "Кучерявий пінчер"

Торт "Кучерявий пінчер"

Деякі торти вимагають багато часу для того, щоб вийшов дуже смачний результат, цей же - найкраще готувати два дні. Хоча в нашому випадку в перший день потрібно не випікати коржі, а попрацювати трошки зі сметаною. Особливістю цього торта є те, що не потрібно довго і акуратно випікати коржі, можна не хвилюватися, якщо вони поломаються. Навпаки, торт складається не з рівних пластів, а зі шматочків коржів. Тому-то він і називається "Кучерявий пінчер". Шматочки коржів, политі кремом та глазур'ю - це щось надзвичайне, що неможливо передати словами. Вам потрібно якомога швидше почати готувати цей дивовижний тортик. Та й приводу шукати особливо не треба - нехай це просто буде бажання порадувати рідних.

Кількість порцій 2
Час приготування 120 хв

  1. 1. Борошно — 400 г.
  2. 2. Цукор — 100 г.
  3. 3. Сметана — 200 г.
  4. 4. Оцет — 2 ст. л.
  5. 5. Масло вершкове — 10 г.
  6. 6. Горіхи волоські — 50 г.
  7. 7. Яйця — 2 шт.
  8. 8. Згущене молоко — 250 г.
  9. 9. Сода — 2 ч. л.
  10. 10. Какао — 3 ст. л.
  11. 11. Родзинки — 40 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Для приготування торта взяти муку, цукор, сметану, вершкове масло, родзинки без кісточок та грецькі горіхи зі згущеним молоком. Всі продукти повинні бути кімнатної температури.

  2. Перед цим сметану потрібно викласти в друшляк, застелити марлею, поставити в каструлю та залишити в прохолодному місці на ніч. Для тіста добре збити два яйця і стакан цукру. Окремо погасити оцет содою та добре перемішати. Додати до яєць та цукру 200 грам сметани, згущене молоко, погашену соду.

  3. Всипати частину просіяної муки. Замісити однорідне тісто. Форму для запікання змастити вершковим маслом та вилити на нього тісто. Поставити в розігріту до 180°С духовку та випікати 25 хвилин. Готовий корж викласти на тарілку.

  4. Тісто, що залишилось розділити на дві частини в одну додати какао, щоб наповнити коричневим кольором. По черзі в форму вилити біле та коричневе тісто. Після готовності коржі порвати на шматки. Дані шматки вмочувати в крем та посипати родзинками та горіхами. Викласти із шматків гірку та полити глазур’ю.

  5. Для її отримання з’єднати цукор, сметану та какао – довести до кипіння, потім розчинити вершкове масло і зняти з вогню.