Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти французька духовка французька випічка › Стразбурзький пиріг зі сливами
Стразбурзький пиріг зі сливами

Стразбурзький пиріг зі сливами

Якщо вас цікавлять особливості французької кухні, то наш рецепт повинен сподобатись вам, адже його основа родом з цієї країни. Що, як не пиріг може краще смакувати з гарячими напоями, крім того, його особливість в тому, що головний інгрідієнт дусерту - сливи. Цей дивовижний фрукт зачарує вас своїм витонченим смаком та приємним ніжним ароматом. Плюс до всього, поєднання слив та сиру надасть страві поживної цінності та надзвичайної корисності, яка позитивно відобразиться на функціонуванні вашого організму. А естетичним доповненням нашого десерту буде кориця, яка наповнить вас новими враженнями і, в результаті, ви готуватимете стразбурзький пиріг знову і знову.

Кількість порцій 8
Час приготування 90 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 200 г.
  2. 2. Яйця — 3 шт.
  3. 3. Цукор — 160 г.
  4. 4. Масло вершкове — 125 г.
  5. 5. Сливи — 700 г.
  6. 6. Сир (15%) — 250 г.
  7. 7. Крохмаль кукурудзяний (картопляний) — 50 г.
  8. 8. Сметана — 200 мл.
  9. 9. Кориця мелена — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Перемішати борошно з цукром, посікти в мисці з кубиками вершкового масла, додати яйце. Швидко замісити тісто, скачати в кулю і, загорнувши в плівку, покласти в холодильник мінімум на 30 хвилин.

  2. Форму змастити маслом і посипати борошном. Розподілити тісто рівним тонким шаром, зробити бортики.

  3. У блендері збити сир, сметану, цукор, жовтки 2-х яєць, крохмаль. Окремо збити в міцну піну 2 білки і змішати їх з начинкою.

  4. Сливи помити, зробити невеликі надрізи, видалити кісточки. У надрізи насипати по пів чайної ложки суміші цукру з корицею. Викласти сливи на тісто розрізом вгору. Акуратно викласти на сливи начинку. Випікати в духовці протягом 50-60 хвилин при температурі 180-200°C градусів.