Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти французька духовка травневі свята літо › Печена яєчня з креветками в сметанному соусі
Печена яєчня з креветками в сметанному соусі

Печена яєчня з креветками в сметанному соусі

Навіть найзвичайнісіньку страву можна приготувати в невластивому йому способі так, що смак цієї страви буде зовсім іншим. Смачнішим і незвичайним. Спробуйте хоча б раз урізноманітнити свій сніданок такою ось незвичайною стравою, і ви відразу по-іншому дивитиметеся на цю банальну страву. Печена яєчня - це, звичайно ж, дещо незвичайне. Адже яйця - це білок, який так необхідний нашому організму. А якщо об'єднати їх з креветками (джерело фосфору), то вийде ще більш смачно. Спробуйте таким чином зробити свій ранок яскравим і незабутнім. До речі, буде дуже смачно, якщо ви зробите тости с якимось соусом до яєчні.

Кількість порцій 4
Час приготування 45 хв

  1. 1. Яйце куряче — 8 шт.
  2. 2. Вершки 30% — 0,25 ст.
  3. 3. Масло вершкове — 70 г.
  4. 4. Сіль — за смаком
  5. 5. Перець чорний мелений — за смаком
  6. 6. Креветки очищені — 12 шт.
  7. 7. Сметана — 35 г.
  8. 8. Мадера — 50 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Духовку розігріти до 160°С. Формочки для випікання змастити маслом, поставити на деко.

  2. У кожен горщик розбити 2 яйця, акуратно не пошкодивши оболонку жовтка. Додати в горщик вершки, посолити і поперчити за смаком.

  3. Випікати в духовці 16-20 хвилин поки вершки не загустішають, а білки не стануть непрозорими, дістати із духовки.

  4. Поставити на невеликий вогонь сковороду, розтопити вершкове масло, висипати креветки, обсмажити по 3 хвилини з кожного боку. Вилити з сковороди зайву олію, влити мадеру до креветок, постійно змішуючи, тушкувати креветки.

  5. Вино має випаруватися, після додати сметану, готувати ще 1 хвилину. Коли сметана стане густою, посолити і поперчити, розкласти готові креветки по горшочкам.