Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти французька духовка європейська день народження › Мільфей з печених овочів з м'яким козячим сиром
Мільфей з печених овочів з м'яким козячим сиром

Мільфей з печених овочів з м'яким козячим сиром

Слово "мільфей" в перекладі з французької - "тисяча листочків". Так називають і французький десерт - листкові тістечка (цей і є класичний мільфей), і несолодкі закуски, зібрані з декількох шарів. У сучасній кулінарії мільфей - будь-яка страва, що складається з декількох шарів. Запропонована страва являє собою овочевий мільфей з козячим сиром. Овочеві інгредієнти: болгарський перець, баклажани і цукіні, щедро змащені оливковою олією, запікають у духовці, а помідори бланшують. Підготовлені таким чином овочі по черзі викладають шарами в підходящу ємність. Кожен шар при цьому промащують сумішшю з м'якого козячого сиру, ароматної зелені та часнику. 10 хвилин в морозилці - і чудова закуска готова!

Кількість порцій 2
Час приготування 30 хв

  1. 1. Сир козячий — 150 г.
  2. 2. Сир пармезан — 15 г.
  3. 3. Баклажани — 125 г.
  4. 4. Перець болгарський — 200 г.
  5. 5. Цукіні — 110 г.
  6. 6. Помідори — 100 г.
  7. 7. Часник — 1 шт.
  8. 8. Зелень селери — 2 г.
  9. 9. Олія оливкова — 50 мл.
  10. 10. Базилік — 8 г.
  11. 11. Петрушка — 3 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Перець змастити оливковою олією. Розігріти духовку до 180°C, запікати перець у духовці протягом 12 хвилин.

  2. Баклажани помити, очистити від шкірки. Нарізати баклажани і цукіні пластинами уздовж товщиною 2-3 мм. Додати їх в духовку до перців, полити оливковою олією, підвищити температуру до 200°C, запікати протягом 4 хвилин.

  3. Витягнути готові овочі з духовки, остудити, перець розрізати на 4 частини, витягнути насіння.

  4. На помідорах зробити надріз, покласти в окріп на 1 хвилину, остудити протягом 1-2 хвилин у холодній воді, зняти шкірку. Нарізати помідори кільцями товщиною 2-3 мм.

  5. Петрушку і базилік подрібнити, нарізати селеру, подрібнити половину часнику, додати до зелені козячий сир, перемішати суміш з сиру і зелені.

  6. У ємність викласти овочі шарами, промазуючи кожен сирною масою. Покласти на 10 хвилин у морозилку. При подачі нарізати на шматочки, посипати тертим пармезаном.