Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти французька плита вечеря весна › Французький салат з рибкою
Французький салат з рибкою

Французький салат з рибкою

Салати як окрему самостійну страву почали готувати саме у Франції. Незабаром вони стали користуватися великою популярністю в багатьох кухнях світу. Особливістю французьких салатів є їх вишуканість і свіжість, але в теж час лаконічність і простота. В якості заправки використовуються оригінальні свіжоприготовані соуси. Французький салат з рибкою – тому не виключення. Смак червоної риби вигідно підкреслює лимонний сік, а ароматний соус з часником і діжонською гірчицею просочує салат, роблячи його соковитим і ніжним. Шматочки авокадо і чері доповнюють смакову палітру страви. Справжня гармонія смаку і аромату.

Кількість порцій 2
Час приготування 40 хв

  1. 1. Філе червоної риби — 100 г.
  2. 2. Авокадо — 1 шт.
  3. 3. Помідори чері — 8 шт.
  4. 4. Кедрові горішки — 50 г.
  5. 5. Тертий твердий сир — 5 ст. л.
  6. 6. Лимонний сік — 1,5 ст. л.
  7. 7. Оливкова олія — 1 ст. л.
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Перець чорний мелений — за смаком
  10. 10. Майонез — 4 ст. л.
  11. 11. Гірчиця діжонська — 1 ст. л.
  12. 12. Часник — 1 зубчик
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Рибу порізати на смужки, полити оливковою олією, лимонним соком. Посолити, поперчити і залишити на 20 хвилин маринуватися.

  2. Для приготування соусу збити в блендері майонез, тертий сир (2 ст. л.), гірчицю, часник, пропущений через прес, сіль і перець.

  3. Кедрові горішки посипати на сковороду (без олії) і обсмажити на слабкому вогні протягом приблизно 5 хвилин.

  4. Авокадо очистити від шкірки і кісточки. Нарізати на шматочки. Чері порізати навпіл. Змішати авокадо, чері. Заправити соусом і ретельно перемішати.

  5. Викласти на тарілки спочатку овочеву суміш, потім зверху посипати горішками, покласти шматочки риби (можна красиво скрутити) і посипати сиром, який залишився.