Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти українська духовка десерти сніданок › Тістечко «Великоднє яйце»
Тістечко «Великоднє яйце»

Тістечко «Великоднє яйце»

Скільки можливостей для приготування надає нам це чудове християнське свято Великдень. Ви тільки задумайтесь над тим, як ви можете порадувати своїх близьких у цей прекрасний день. Приготування запропонованої нами страви буде вдалим доповненням святкового столу і на всі 100% задовольнить вимоги ваших улюблених "критиків". Такі тістечка звичайно можна приготувати і в будь-який інший день, адже вони обов’язково принесуть море позитиву та приємних емоцій. Ви тільки подивіться скільки поживних компонентів входить до їх складу, вони в жодному випадку не залишать вас голодними. Крім того, не можна не відмітити вдалу композицію у вигляді наполовину розрізаного яйця, що буде вдало компонувати з "господинею столу" - пасхою.

Кількість порцій 15
Час приготування 20 хв

  1. 1. Яйця — 3 шт.
  2. 2. Цукор — 250 г.
  3. 3. Борошно — 150 г.
  4. 4. Вершки 33-35% — 200 мл.
  5. 5. Молоко — 200 мл.
  6. 6. Желатин — 10 г.
  7. 7. Консервовані абрикоси — 1 банка
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Желатин замочити в 150 мл. холодної кип'яченої води і залишити на 1 годину. Потім нагріти до повного розчинення крупинок (не кип'ятити).

  2. Треба приготувати бісквіт. Яйця збити з цукром (150 г.). Додати борошно, перемішати.

  3. Деко (приблизно 20х30 см.) змастити маслом або застелити папером для випічки, викласти тісто, розрівняти. Поставити в розігріту до 180°C градусів духовку. Випікати протягом 15-20 хвилин.

  4. Тепер необхідно приготувати суфле. Вершки збити з цукром (100 г.), розмішати з молоком. Додати желатин, перемішати. Поставити суфле в холодильник (на 5-15 хвилин), щоб воно трохи загусло.

  5. На остиглий корж викласти суфле, розрівняти. Поставити в холодильник на 5-6 годин.

  6. Потім за допомогою трафарету (або від руки) вирізати фігурки у вигляді яйця.

  7. З персиків зрізати верхівку, що буде підходити за розміром (це символізуватиме жовток). Викласти "жовтки" на "яйця".

  8. Порада. При бажанні, бісквіт можна розрізати по горизонталі, і просочити улюбленим кремом. Якщо ви не впевнені у своїй духовці, можна в тісто для бісквіта разом з борошном додати 2 ч. л. розпушувача або 1 ч. л. гашеної соди.