Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти англійська середній англійська молоко › Староанглійський хлібний соус
Староанглійський хлібний соус

Староанглійський хлібний соус

Староанглійський хлібний соус дозволить не тільки урізноманітнити ваш асортимент соусів, але певною мірою зменшить споживання хліба. Спеції слід додавати в молочне пюре за своїм смаком. Лук, який був видалений під час проціджування, при бажанні додають в готовий соус для запаху. Готовий соус залишають в теплому місці на 2 години. Для розігріву соус ставлять на повільний вогонь, і в процесі збивання додають вершкове масло. Цей хлібний соус чудово поєднується з м'ясом, індичкою.

Кількість порцій 4
Час приготування 40 хв

  1. 1. Цибуля-шалот — 1 шт.
  2. 2. Молоко — 10 ст. л.
  3. 3. Хліб білий (черствий) — 50 г.
  4. 4. Горіх мускатний мелений — за смаком
  5. 5. Перець кайєнський — за смаком
  6. 6. Масло вершкове — 1 ч. л.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Вершки 30% — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Цибулю дрібно нарізати, покласти її в каструлю з товстим дном, залити молоком, поставити на вогонь. На середньому вогні довести до кипіння, потім зменшити вогонь, варити протягом 10-15 хвилин до м'якості цибулі. Після, процідити через сито, для видалення цибулі з молока.

  2. Замочити в молоці черствий хліб на 15-50 хвилин, в залежності від того, наскільки хліб черствий. Після, розім'яти виделкою хліб, перемішати ретельно з молоком до стану пюре.

  3. Додати за смаком в молочне пюре спеції, посолити. Збити виделкою, поставити на вогонь, довести до кипіння. Забрати каструлю з вогню, влити вершки, перемішати. Подавати до м'яса.