Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти українська українська випічка осінь › Розсипчасте печиво "Гудзики"
Розсипчасте печиво "Гудзики"

Розсипчасте печиво "Гудзики"

"Смакота!", - скажете ви, спробувавши цю випічку. Незвичайне, розсипчасте і тануче у роті задоволення. Печиво виглядає як справжні гудзики, в різнокольоровій гамі, яку ви можете зробити самі. Наприклад, чорним печиво-гудзичок вийде, якщо додати в тісто какао. Сміливіше, фантазуйте і складайте свій ряд різноманітного печива за допомогою різних форм: маленькі, великі, середні - вигадайте своє асорті "хрустких гудзиків". Відмінний варіант частування для діточок. Так що підключайте і їх в процес створення кулінарних чар. І неодмінно отримаєте подвійне задоволення від приготування цих кумедних ласощів.

Кількість порцій 4
Час приготування 90 хв

  1. 1. Яйце — 2 шт.
  2. 2. Цукор — 100 г.
  3. 3. Вершкове масло — 200 г.
  4. 4. Борошно — 400 г.
  5. 5. Какао-порошок — 1 ст. л.
  6. 6. Ванільний цукор — 2 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Цукор, ваніль і яєчні жовтки гарненько розтерти в мисці. Додати розм'якшене масло і збити до утворення піни.

  2. Розділити масу на дві частини. У першу частину підсипати борошно і ретельно розмішати виделкою. Потім, тісто замісити руками. У другу частину додати борошно, какао-порошок і виконати те ж саме.

  3. Кавове тісто залишити в холодильнику на 30 хв.

  4. Тим часом тісто, що залишилося, розкачати в пласт. За допомогою чарки вирізати печиво. Потім, на кожному кружечку зробити вм'ятину, не прорізуючи до кінця тісто (можна використати кришку з пластикової пляшки). По центру зробити два наскрізні отвори (як в гудзичку). Цю ж процедуру виконати і з другою частиною тіста.

  5. Духовку розігріти до 180°C градусів. Печиво викласти на деко, що вистлане пергаментним папером, і відправити до духовки на 30 хв.