Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти українська українська борошно літо › Пиріжки з капустою (смажені)
Пиріжки з капустою (смажені)

Пиріжки з капустою (смажені)

Ох, ці смачні та хрусткі пиріжки, до рецепту яких зверталися ще наші бабусі. Яка була насолода приходити до неї в гості і пригощатися свіжоспеченими гостинцями у вигляді пиріжків. Завжди приємно згадувати такі моменти з дитинства. Але якщо є можливість не тільки згадувати, а й самому приготувати такі пиріжки, то чому б і ні?! Все, що може бути складного в цьому рецепті - це дріжджове тісто. Як казали ті ж бабусі, дріжджове тісто потрібно замішувати у хорошому настрої і з бажанням, щоб воно добре піднялося. А інакше нічого не вийде. Тому озбройтеся позитивними емоціями і вперед, смажити пиріжки "як у бабусі".

Кількість порцій 8
Час приготування 90 хв

  1. 1. Мука — 500 г.
  2. 2. Дріжджі сухі — 5 г.
  3. 3. Кефір — 250 мл.
  4. 4. Цукор — 1 ст. л.
  5. 5. Сіль — 1 ч. л.
  6. 6. Яйця — 1 шт.
  7. 7. Маргарин — 50 г.
  8. 8. Капуста квашена — 600 г.
  9. 9. Томатна паста — 1 ст. л.
  10. 10. Олія рослинна — 50 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Капусту нарізати, тушкувати в олії до м’якості при цьому додавати води протягом 40 хвилин, в кінці додати томатну пасту.

  2. Кефір разом із цукром та сіллю підігріти, розвести в ньому дріжджі та дати постояти в теплому місці протягом 10-15 хвилин, щоб піднялася опара. В опару додати рослинний маргарин, яйце та муку. Потім перемішати та замісити тісто. Готове тісто покласти в миску, змастити маслом, накрити рушником та поставити на півгодини в тепле місце.

  3. Відрізати від тіста шматочки та розкачати кружечки, на них викласти начинку. Смажити пиріжки на попередньо розігрітій олії протягом 5 хвили з кожної сторони. Жарені пиріжки викласти в миску та обтерти від надлишкової олії.