Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти українська російська осінь › Гриби на закуску
Гриби на закуску

Гриби на закуску

Ще з давніх часів гриби (мариновані або смажені) вважалися чи не найкращою закускою під вітчизняний алкогольний напій. Чоловіки просто обожнюють їх як закуску. Але навіть, якщо ваш вечір буде більш скромним і без алкоголю, все одно швидкий рецепт грибочків вам не завадить. Тому що у кожної господині повинні бути про запас рецепти страв, які швидко і просто готувати. Ви можете подавати такі гриби з будь-яким гарніром, адже гриби багато з чим можна поєднувати. У будь-якому випадку вийде смачно і по-домашньому. Тому можете навіть не сумніватися, ваші рідні будуть у захваті. Не дивлячись на те, що страва належить до простих.

Кількість порцій 4
Час приготування 30 хв

  1. 1. Олія оливкова — 5 ст. л.
  2. 2. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  3. 3. Часник — 3 зуб.
  4. 4. Морква — 2 шт.
  5. 5. Вино біле сухе — 275 мл.
  6. 6. Петрушка — 20 г.
  7. 7. Лавровий лист — 1 шт.
  8. 8. Гриби свіжі — 750 г.
  9. 9. Помідори — 2 шт.
  10. 10. Сіль — за смаком
  11. 11. Перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розігріти 3 столові ложки олії в каструлі, додати дрібно нарізану цибулю, порізані скибочками моркву і зубчики часнику. Готувати 5 хвилин, при цьому помішувати постійно.

  2. Влити вино, додати дві гілочки петрушки і лавровий лист. Посолити і поперчити і готувати ще 5 хвилин. Потім додати грибні капелюшки і дрібно покришені помідори і готувати ще 5 хвилин.

  3. Видалити петрушку, лавровий лист і часник. Перекласти гриби на тарілку, збризнути маслом і посипати петрушкою, що залишилась. Перемішати добре і поставити в холодильник.