Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти російська російська риба осінь › Сибірський рибний пиріг
Сибірський рибний пиріг

Сибірський рибний пиріг

Хочете здивувати рідних незвичайним, смачним і красивим пирогом? Тоді Ви за адресою. Вашій увазі неповторний сибірський рибний пиріг. З першого погляду – звичайна випічка з фореллю і ріпчастою цибулею. Але це лише на перший погляд. Спробувавши шматочок, Ви не зможете відірватися від цієї смакоти. Ніжна, соковита, ароматна начинка в тонкому тісті з рум'яною скоринкою нікого не залишить байдужим, навіть самого примхливого гурмана. Для більшої ситності в начинку можете покласти нарізану шматочками сиру картоплю, яка вбере всі рибні соки і зробить начинку дуже м'якою, просоченою і вологою. Сміливо беріть на замітку рецепт: він завжди стане в нагоді і для звичайного сімейного обіду, і для святкового застілля.

Кількість порцій 12
Час приготування 50 хв

  1. 1. Форель — 2 кг
  2. 2. Тісто листкове — 2 кг
  3. 3. Цибуля ріпчаста — 500 г
  4. 4. Лавровий лист — 10 г
  5. 5. Перець чорний мелений — за смаком
  6. 6. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Форель очистити від луски, видалити нутрощі, видалити голову, плавники і хвіст, розрізати вздовж хребта (не до кінця - повинен вийти пласт). Посипати рибу сіллю і перцем і залишити на 30 хвилин. Цибулю очистити від лушпиння і дрібно нарізати. Розігріти духовку до 200 градусів

  2. Готове тісто повністю розморозити і розкачати в 2 пласти, розміром з деко (або форму). На деко викласти пергаментний папір. Перший пласт тіста укласти на деко, рівномірно посипати половиною цибулі. На цибулю покласти рибу, а потім другу половину цибулі. Укласти зверху тісто і з'єднати краї пластів.

  3. У середині пирога зубочисткою або виделкою зробити дірочки, щоб виходила пара. Поставити деко в духовку і випікати близько 35-40 хвилин. Дістати, дати трохи охолонути і подавати.