Пшенично-житній хліб з родзинками і кмином
- 1. Борошно пшеничне — 300 г.
- 2. Борошно житнє — 200 г.
- 3. Дріжджі сухі — 8 г.
- 4. Родзинки — 250 г.
- 5. Насіння кмину — 1 ч. л.
- 6. Сіль — 10 г.
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Включити духовку на 250°С. У мисці змішати родзинки та насіння кмину. В окремій мисці змішати обидва види борошна, додати сіль, перемешать. Додати дріжджі. Влити 350 мл. води, замісити тісто.
Коли тісто стане густим, додати родзинки з кмином, перемішати. Викласти тісто на стіл. Пом'яти трохи тісто, наситити повітрям.
Сформувати кулю, викласти в миску, посипати борошном, накрити миску рушником, поставити миску в тепле місце на 1 годину.
Тісто викласти на поверхню з борошном, розділити ножем на дві частини, зробити дві кулі. Накрити рушником, залишити на 10 хвилин. Кожен шар розправити руками в прямокутник. Довгі краї розправити по черзі загнути до центру, прикріпити злегка великим пальцем. Скласти навпіл по довгій основі, запечатати шов.
Отримані батони, викласти на присипаний борошном рушник швом вгору, зробивши між ними складку з тканини рушника. Накрити іншим рушником, залишити на 1 годину.
Батони перекласти на стіл, швом донизу, зробити ножем надріз вздовж батона, після, розрізи, що розходяться від центрального розрізу.
Зволожити духовку перед випіканням, зменшити температуру до 220°С, випікати 30 хвилин.