Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти російська плита літо › Грибний суп (білі гриби)
Грибний суп (білі гриби)

Грибний суп (білі гриби)

Грибний суп унікальний тим, що він підходить ну майже всім. Наприклад, для великих любителів м'яса грибний суп стане відмінною заміною або різноманітністю. Він виходить таким же наваристим, як і м'ясний бульйон. Їсти такий суп можна навіть у піст. Ну а для супротивників м'яса і вегетаріанців цей суп теж зійде, адже гриби ж їсти можна. Тим більше, що білий гриб можна замінити на будь-який інший, який ви купили в супермаркеті або назбирали всією сім'єю у вихідні. Одним словом, грибний суп припаде до смаку всім, кому хоч трохи подобаються гриби. А вже якщо говорити про різноманітність перших страв, то тут точно не обійдеться без супу із грибочків.

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. Білі гриби — 450 г.
  2. 2. Картопля — 300 г.
  3. 3. Кріп — 40 г.
  4. 4. Петрушка — 70 г.
  5. 5. Цибуля ріпчаста — 150 г.
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Перець чорний мелений — за смаком
  8. 8. Сметана — 60 г.
  9. 9. Олія — 30 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Почистити гриби, дуже добре промити. Порізати гриби великими шматками. Потрібно мати на увазі, що після варіння гриби зменшуються в 3-4 рази.

  2. Налити в кастрюлю 2,5-3 літри води та поставити варити гриби на 30-40 хвилин. Поки варяться гриби, почистити та порізати картоплю невеликими кубиками.

  3. Почистити та помити цибулю, дрібно порізати. Смажити на олії до золотистого кольору. Відставити зачекати.

  4. Після 40 хвилин додати в кастрюлю з грибами картоплю та варити ще 10 хвилин. Посолити та поперчити за смаком.

  5. Додати до грибного супу смажену цибулю та дрібно порізану зелень. Серед зелені кропу повинно бути не менше 70%. Варити ще 5 хвилин, зняти з вогню та дати настоятися хвилин 30. Грибний суп смачний як в гарячому, так і холодному вигляді. Подавати зі сметаною.