Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти російська українська другі страви осінь › Котлети з щуки з пряними травами
Котлети з щуки з пряними травами

Котлети з щуки з пряними травами

Корисною і цінною здобиччю на нашому столі вважається щука. Далеко не усі знають про користь цієї риби для нашого організму. Чим же так корисне м'ясо щуки? У м'ясі цієї хижачки міститься багато вітамінів, мінералів і мікроелементів, що позитивно впливають на усі системи людського організму. Ось тому вона незамінний і бажаний продукт на нашій кухні. Рибні котлети - дуже популярне блюдо. Існують різні способи їх приготування. Для вас ми вибрали найкращий. А прикрасою для страви як для декору, так і для смаку стануть прянощі. Як правило, пряні трави вважаються доповненням до страв, але в нашому рецепті цей інгредієнт відіграє важливу роль, як у створенні смаку, так і вишуканого аромату. Аніс, меліса, шафран або ж материнка, - вибирати звичайно ж вам, цей список можуть поповнити ще багато трав. Поспішайте додати у свою колекцію цей морський шедевр, і не забудьте поділитися рецептом з подружками. Повірте, вони вже точно оцінять!

Кількість порцій 4
Час приготування 50 хв

  1. 1. Щука — 500 г.
  2. 2. Білий xліб — 200 г.
  3. 3. Цибуля — 1 шт.
  4. 4. Борошно — 100 г.
  5. 5. Молоко — 150 мл.
  6. 6. Масло — 50 г.
  7. 7. Перець — за смаком
  8. 8. Прянощі — за смаком
  9. 9. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Насамперед очистити і нарізати скибочками цибулю, яка легко могла б пройти в горловину м'ясорубки. З хліба зрізати скоринки, а м'якуш замочити в молоці (білий хліб додається у фарш, щоб при смаженні утримувався сік і котлети залишалися соковитими). Нарізати шматочками філе.

  2. Підготовлені продукти пропустити через м'ясорубку, по черзі закладаючи м'ясо щуки, разом з цибулею і заздалегідь віджатим хлібом. Фарш, що вийшов, посипати сіллю і перцем - злегка перемішати, і пропустити ще 1-2 рази.

  3. Змоченими у воді руками зробити невеликі кульки, обваляти їх у борошні (сухарях), злегка сплюснути, щоб котлети краще прожарилися. (Розмір котлет - діло особистих уподобань).

  4. Налити в сковороду топлене масло (на відміну від вершкового воно не горить і котлети посмажені на ньому виходять рум'яні) і розігріти на середньому вогні. Необхідно дочекатися коли масло абсолютно розтане. Викласти котлети і смажити близько 3-5 хв. з одного боку до утворення рум'яної скоринки і з іншого боку, стільки ж часом.