Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти російська українська випічка осінь › Медовий торт "Укус бджоли"
Медовий торт "Укус бджоли"

Медовий торт "Укус бджоли"

Присвячуємо медовий торт "Укус бджоли" всім ласунам і любителям меду, горіхів і найніжнішого, повітряного бісквіта І тим більше, якщо вам хочеться чогось особливого, легкого, витонченого і святкового ми рекомендуємо приготувати даний торт. З його приготуванням прийдется трохи попрацювати, але торт порадує вас своєю вишуканістю та божественним смаком. Торт відрізняється дуже ніжною текстурою. Він виходить пористим, повітряним і просто тане в роті. При виготовленні медового торта "Укус бджоли" потрібно дотримуватися всіх етапів приготування і тоді у вас вийде чарівний торт з незабутнім смаком. Ніжний крем, соковитий медовий бісквіт - це ідеальне поєднання.

Кількість порцій 8
Час приготування 400 хв

  1. 1. Борошно — 225 г.
  2. 2. Розпушувач — 10 г.
  3. 3. Сіль — 3 г.
  4. 4. Вершкове масло — 125 г.
  5. 5. Цукор — 150 г.
  6. 6. Яйце — 5 шт.
  7. 7. Ванільний екстракт — 5 г.
  8. 8. Мед (рідкий) — 130 мл.
  9. 9. Мигдальні пелюстки — 50 г.
  10. 10. Вершки (35%) — 100 мл.
  11. 11. Кукурудзяний крохмаль — 25 г.
  12. 12. Цукрова пудра — 50 г.
  13. 13. Молоко — 125 мл.
  14. 14. Мигдальний екстракт — 5 г.
  15. 15. Смажений мигдаль — 200 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. В миску просіяти борошно, з сіллю та розпушувачем, а потім відставити. Окремо до білого збити м'ягке масло з цукром. До масла з цукром по одному ввести 2 яйця і ванільний екстракт при цьому не перестаючи збивати. В суміш з масла, цукру та яєць додати 1/3 борошняної суміші та 2 столові ложки молока та вже не збивати, а лопаткою з силікону акуратно розмішати. Ще два рази додавати борошно та молоко, тобто ще 1/3 борошна та ще 2 столові ложки молока і так двічі. Кожного разу помішуючи лопаткою.

  2. Взяти високу форму для випікання (20 см.), але нероз'ємну (це важливо), змастити маслом и на дно викласти коло із паперу для випікання. Це зробити неодмінно, оскільки мед обов'язково просочиться та не можна буде дістати бісквіт, а так він гарно відстане від стінок та дна. Викласти у форму тісто та розрівняти. Мед трохи підігріти та вилити його просто так на тісто. Він сам розтечеться та просочиться вниз. Так і повинно бути. Мед просочить бісквіт та буде неймовірно смачний корж.

  3. Зверху на мед розкласти пелюстки мигдалю. Відправити в духовку на 40 хвилин приблизно при температурі 180°С. За тортом потрібно слідкувати та зрідка протикати шпажкою. Верхня частина зарум'яниться практично одразу. Якщо буде підсмажуватися сильно, то потрібно накрити фольгою, а інакше - підгорить.

  4. Готовий бісквіт охолодити в формі та витягнути. Розрізати на 2 частини. Гарна текстура - не сухий та не мокрий. Охолодити корж.

  5. Зробити крем. Для цього збити жовтки з пудрою та крохмалем в пишну білу масу. Залити молоко та мигдалеву есенцію та ще раз збити. Поставити ємність з кремом на середній вогонь і при постійному помішуванні варити крем до загустіння. Потім його потрібно повністю охолодити, краще при цьому накрити плівкою.

  6. Мигдаль для декору подрібнити в блендері. Дуже холодні вершки збити в міцну щільну піну. Акуратно ввести вершки в заварний крем, що охолов. Рясно промастити кремом один нижній корж. Залишити для боків. Накрити другим коржом - щоб мигдаль був зверху, промастити боки та обсипати січеними горішками. Торт прибрати в холодильник на 2-3 години.