Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти російська російська зима › Морквяний кисіль
Морквяний кисіль

Морквяний кисіль

Сама назва кисіль пішла від слов'янської страви - вівсяний кисіль. Були також житні і пшеничні. Їм вже більше 1000 років. Різні фруктові і ягідні киселі з'явилися пізніше, коли на Русь завезли картоплю і картопляний крохмаль. Назва ж залишили колишнім . Його дуже легко і швидко готувати. Але кисіль - досить поживна страва, адже в ньому є крохмаль, а також при цьому в ньому і багато вітамінів, які є в тих продуктах, з якого роблять кисіль. У нашому випадку кисіль багатий вітаміном А - каротином. Це дуже корисно для зору, причому в будь-якому віці. Крім цього це дуже смачний і натуральний десерт, приготовлений своїми руками.

Кількість порцій 6
Час приготування 15 хв

  1. 1. Морква — 1 шт.
  2. 2. Сік лимонний — 35 г.
  3. 3. Крохмаль картопляний — 20 г.
  4. 4. Цукор — 35 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку потрібно промити та почистити моркву та натерти її на дрібній тертці. Взяти лимонний сік та розвести у ньому картопляний крохмаль. Воду (1 л.) налити у невелику касрюлю, в котрій буде варитися кисіль, поставити на вогонь, і як тільки вона закипить - покласти туди натерту моркву.

  2. Проварити моркву, після закипання на повільному вогні під кришкою приблизно 5 хвилин. Далі процідити морквяний відвар через дрібне ситечко, морквяний жмих викинути, а до морквяного відвару додати цукор, довести до кипіння та тонким струменем влити лимонний сік з розведеним у ньому картопляним крохмалем, безперервно помішуючи при цьому морковний узвар.

  3. Прогріти кисіль, постійно помішуючи, на повільному вогні близько хвилини, не доводячи до кипіння. Зняти каструлю з морвяним киселем з плити. Морквяний кисіль готовий. Подавати до столу в гарячому, теплому або охолодженому вигляді.