Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти російська російська закуски весна › Буженіна в мікрохвильовій печі
Буженіна в мікрохвильовій печі

Буженіна в мікрохвильовій печі

Хоча і вважається, що свинина - це досить жирне м'ясо, все ж багато хто любить його. Напевно, воно стоїть другим за популярністю після курячого. Якщо вживати свинину в помірних кількостях, то вона буде навіть корисною. Свинина, як і інші м'ясні продукти, містить досить велику кількість таких елементів як залізо і цинк. А ці елементи знижують ризик появи серцево-судинних захворювань. У м'ясі свині знаходиться величезна кількість вітамінів групи В. Якщо приправити свинину за нашим рецептом і швидко запекти в мікрохвильовці, то ви отримаєте хорошу закуску до будь-якого гарніру. До речі, можна також порізати буженину шматочками і робити їз неї бутерброди.

Кількість порцій 5
Час приготування 90 хв

  1. 1. М'ясо (свинина) — 1 кг.
  2. 2. Зубчик часнику — 3 шт.
  3. 3. Родзинки без кісточок — 10 г.
  4. 4. Лавровий лист — 6 шт.
  5. 5. Сіль — 10 г.
  6. 6. Перець чорний мелений — 5 г.
  7. 7. Олія — 50 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку потрібно м'ясо промити, обсушити паперовим рушником. Часник почистити та порізати часточками. Якщо потрібно зробити буженіну із зовсім класичним смаком, потрібен буде лише часник. Якщо ж не боятися експерементувати, можна помити та обсушити ще й кілька чайних ложок родзинок без кісточок.

  2. Ножем зробити в м'ясі глибокі надрізи, засунути в них часточки часнику (та родзинки, якщо вони присутні). Натерти м'ясо сіллю та перцем, дати йому постояти 30-60 хвилин. Розігріти на сковороді трохи олії та обсмажити на сильному вогні м'ясо з усіх боків, до гарної золотистої скоринки (це всього кілька хвилин з кожного боку)

  3. Покласти м'ясо на лавровий лист та акуратно налити туди кілька склянок окропу (400 мл.). Закрити кришку, поставити в мікрохвильову піч, увімкнути на повну потужність (режим - тільки мікрохвилі, не гриль) на 15-25 хвилин.

  4. Потім дістати касрюлю, перевернути м'ясо та готувати ще стільки ж часу (15-25 хвилин на повній потужності). потужність у всіх мікрохвильових печей різна, та посуд також буває різної теплопровідності, таким чином ідеальний час приготування потрібно підбирати індивідуально. Тому рекомендується після 13-15 хвилин приготування, розрізати мясо та перевірити, як виходить. Та вносити корективи відповідно.

  5. Перевірити готовність м'яса: зробити надріз та подивитися (чи спробувати). Все повинно бути добре, але якщо раптом у мікрохвильової печі зовсім особливий характер, та м'ясо недостатньо пропеклось, додати ще кілька хвилин у мікрохвильвій печі. Подавати буженіну гарячою з гарніром - або охолодити та нарізати за смаком.