Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти японська › Крокке
Крокке

Крокке

Крокке часто називають "вуличною їжею" в Палермо. Ними можна перекусити в будь-якому провулку. Це невеликі коржі, які готують з нутового борошна (по -іншому його називають ще турецьким горохом). Його якраз і араби привезли на Сицилію. Вони робили з гороху борошно і потім випікали різні вироби. Тому в класичному варіанті використовують як раз нутове борошно. Хоча це не найголовніше. Адже крокке - це коржі з картопляного пюре. Так що борошно можна використовувати і звичайне. Крокке обов'язково потрібно їсти гарячими , так вони зберігають свій справжній смак. За бажанням можна приготувати якийсь соус до крокке і подавати їх як самостійну страву. Або, наприклад, із салатом.

Кількість порцій 4
Час приготування 15 хв

  1. 1. Картопля — 2 шт.
  2. 2. Карі — 0,5 ч. л.
  3. 3. Перець чорний мелений — за смаком
  4. 4. Борошно — 0,5 ст.
  5. 5. Рослинна олія — 50 мл
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Куряче яйце — 1 шт.
  8. 8. Сухарі панірувальні — 1 ст.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Відварити картоплю, охолодити і розім’яти в пюре.

  2. Нагріти олію на сковороді.

  3. Змішати картопляне пюре з порошком каррі. Приправити сіллю і перцем.

  4. Взяти 3 неглибокі миски, в одній збити яйце, в іншу насипати борошно, в третю – сухарі.

  5. Зліпити з картопляної суміші невеликі коржі.

  6. Опустити кожен корж в борошно і обережно струсити надлишки.

  7. Обсмажити картопляні коржі в дуже гарячій олії по 2-3 хвилини з кожного боку.

  8. Викласти на тарілку, застелену паперовими рушниками.

  9. Подавати з улюбленим соусом.