Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти японська десерти яйця літо › Морозиво із зеленого чаю
Морозиво із зеленого чаю

Морозиво із зеленого чаю

Прочитавши назву рецепту, ви звичайно ж здивуєтесь такому відвертому витвору кулінарії, але у японців таке морозиво не є дивиною, та і в нас останнім часом воно стало більш популярним. Ви подивіться скільки цікавих та колоритних компонентів воно поєднало в собі. Тут присутній і терпкий, але водночас легкий смак зеленого чаю, як основного складового інгредієнта, так і невелика кількість вітамінного лимону з його дивовижно кислим смаком. А в доповнення до нашого шедевру збиті білосніжні, ніби хмаринки, вершки, які наповнять наш зелений оазис відтінком прохолоди. Таким морозивом не можливо не насолоджуватись в спекотний літній день, коли просто вмираєш від спраги, а скляночка морозива є просто неперевершеною насолодою.

Кількість порцій 4
Час приготування 30 хв

  1. 1. Яйця — 6 шт.
  2. 2. Цукрова пудра — 100 г
  3. 3. Зелений чай — 20 г
  4. 4. Соєвий соус — 5 мл
  5. 5. Вершки 30-33% — 200 мл
  6. 6. Лимон — 20 г
  7. 7. Вода — 70 мл
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Взяти сирі яйця, охолодити, відокремити білки від жовтків.

  2. Білки збити з половиною цукрової пудри до щільної піни.

  3. Чай заварити в 1/3 склянки окропу, дати настоятися 10 хвилин.

  4. Жовтки змішати з соєвим соусом, чаєм і лимонним соком (1 ч. л.).

  5. Всипати решту пудри і збивати на водяній бані до міцної піни.

  6. Збити вершки до щільної піни. З'єднати всі інгредієнти, обережно перемішуючи.

  7. Викласти у форму для морозива або у пластмасовий лоток і покласти в морозильник для заморожування мінімум на 2 години.