Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти японська › Хрусткий засмажений тофу
Хрусткий засмажений тофу

Хрусткий засмажений тофу

Тофу – корисний, дієтичний натуральний продукт, що представляє собою соєвий сир, славиться гранично високим вмістом білка і з цієї позиції випереджає навіть м'ясо, рибу і курячі яйця. Не дарма його прозвали «м'ясом без кісток». А просочений соєвим соусом і обсмажений з пряними спеціями під хрусткою рум'яною скоринкою, він ще й неймовірно смачний. Така легка і ароматна закуска особливо повинна порадувати вегетаріанців і любителів вишуканої японської кухні. А все завдяки унікальній здатності тофу вбирати соки, смаки і аромати продуктів, з якими його готують. Сам по собі сир має нейтральний смак, але, тим не менш, він вважається одним з найпопулярніших делікатесів азіатської кухні.

Кількість порцій 1
Час приготування 15 хв

  1. 1. Тофу — 200 г
  2. 2. Соєвий соус — 50 мл
  3. 3. Суміш перців мелена — 20 г
  4. 4. Часник (зубчики) — 2 шт
  5. 5. Перець чилі мелений — 10 г
  6. 6. Кмин — 10 г
  7. 7. Рослинна олія — 30 мл
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Трохи притисніть тофу, щоб віджати зайву рідину.

  2. Вилийте на тарілку соєвий соус і вмочіть у ньому тофу: залишайте його просочуватися по кілька хвилин з кожного боку.

  3. Тим часом змішайте суміш перців, часниковий сік, перець чилі, кмин.

  4. Коли тофу просочиться соусом, добре обсипте його спеціями з усіх боків.

  5. Смажте в сковороді на великому вогні по 3-4 хвилини з кожного боку.

  6. Тофу повинен дуже добре обсмажитися, так що не бійтеся, що він підгорить.