Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти італійська другі страви риба осінь › Сьомга під соусом песто
Сьомга під соусом песто

Сьомга під соусом песто

Надзвичайно корисна, смачна, вишукана і одночасно проста страва. Всі інгредієнти, які входять до її складу дуже корисні. Лікарі та дієтологи радять вживати раз на тиждень рибу жирних сортів. У першу чергу це необхідно для насичення організму корисними поліненасиченими жирними кислотами (омега-3). Особливо лікарі радять запечену і парову рибу, адже так зберігається найбільша кількість корисних речовин. Оливкова олія також одна з найбільш корисних олій. Кедрові горіхи містять велику кількість вітамінів, мікроелементів, амінокислот (в тому числі незамінних), білків і жирів. Але крім користі, ця італійська страва володіє багатим і ніжним смаком, ви обов'язково повинні її скуштувати.

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. Сьомга — 900 г.
  2. 2. Олія оливкова — 100 мл.
  3. 3. Базилік зелений — 100 г.
  4. 4. Горіхи кедрові — 50 г.
  5. 5. Часник — 3 зуб.
  6. 6. Сир пармезан — 50 г.
  7. 7. Розмарин — за смаком
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Сьомгу розрізати на порційні шматки. Додати сіль і перець. Викласти рибу на деко. Духовку розігріти до 160°C.

  2. Базилік помити, просушити, розібрати на листочки. Пармезан натерти на дрібній тертці. Базилік, сир і горіхи подрібнити в блендері, додаючи оливкову олію, щоб вийшов майже однорідний соус. Змастити соусом рибу і поставити деко в духовку. Запікати сьомгу близько 30 хвилин.