Різотто з морепродуктами
- 1. Рис — 350 г
- 2. Бульйон курячий — 1,2 л
- 3. Олія оливкова — 40 мл
- 4. Цибуля ріпчаста — 1 шт
- 5. Морква — 1 шт
- 6. Часник (зубчик) — 1 шт
- 7. Вино біле сухе — 150 мл
- 8. Печериці — 500 г
- 9. Пармезан — 50 г
- 10. Морепродукти (суміш) — 350 г
- 11. Сіль — за смаком
- 12. Суміш італійських трав — за смаком
- 13. Перець чорний — за смаком
- 14. Свіжий базилік — 5 гылочок
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
У глибокій сковороді розігріти ложку оливкової олії, додати частину морепродуктІв і обсмажити протягом 3 хвилин.
Гриби крупно порізати, додати до морепродуктів, перемішати і тушкувати хвилини 3-4. Посолити за смаком.
Цибулю очистити, нарізати дрібними кубиками. Зубчик часнику розчавити плоскою стороною ножа. На сковороді розігріти оливкову олію. Покласти в сковорідку цибулю і злегка її обсмажити при частому помішуванні приблизно 1 хвилину. Потім додати роздавлений зубчик часнику. Часник краще класти роздавлений, а не нарізаний, бо в цьому випадку його зручніше буде видаляти зі сковороди, і часник не встигне пересмажитися. Обсмажувати часник хвилину, після чого прибрати зі сковороди. За бажанням можна додати нарізану кубиками морковку, це додасть різотто яскравості.
Всипати сухий рис і добре перемішати, щоб масло потрапило на кожне зернятко. Прогрівати рис при постійному помішуванні до тих пір, поки він злегка не змінить колір. Влити вино, прогрівати, продовжуючи помішувати, до тих пір, поки не випарується алкоголь.
Потім влити 1-2 черпака гарячого бульйону і відразу ж додати морепродукти. Бульйон треба вливати по частинах, оскільки в залежності від рису знадобиться більший або менший об'єм рідини. Наступну порцію бульйону потрібно вливати, коли попередня порція вже випарувалась. Рис необхідно помішувати, щоб він рівномірно прогрівався, і всі зернинки були однією ступені готовності. Загальний час, рахуючи від моменту закладки цибулі, не повинен перевищити 20-25 хвилин
За 2 хвилини до закінчення варіння додати морепродукти з грибами, приправити сіллю, перцем, сумішшю спецій і перемішати. Зняти з вогню, залишити на 2 хвилини, посипати гарячий рис свіжим базиліком і сиром.