Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти італійська плита випічка борошно › Італійська пасхальна коса
Італійська пасхальна коса

Італійська пасхальна коса

До великого свята Воскресіння люди здавна ставляться дуже дбайливо і з повагою, особливо віруючі. Вони дотримуються всіх традицій: спочатку Великий піст, а потім розговіння в день Пасхи. У кожного народу свої традиції в цей день. Наприклад, у слов'ян головною стравою вважається паска. Італійці ж випікають пасхальну косу. Ця здобна страва вважається головною у католиків у такий день. Косу роблять з різною начинкою. У нашому випадку - це ковбаса , сир і маслини. Страва виходить не солодкою, адже ми звикли до солодких пасок, але не менш святковою. Така смачна випічка прикрасить не тільки пасхальний стіл. Її можна готувати і просто для сімейної вечері.

Кількість порцій 8
Час приготування 220 хв

  1. 1. Борошно — 600 г.
  2. 2. Оливкова олія — 30 г.
  3. 3. Дріжджі пресовані — 12 г.
  4. 4. Сіль — 10 г.
  5. 5. Чорні або зелені маслини — 100 г.
  6. 6. Сир "Голландський" — 100 г.
  7. 7. Копчена ковбаса — 100 г.
  8. 8. Яйце — 5 шт.
  9. 9. Насіння маку — 20 г.
  10. 10. Насіння гарбуза — 20 г.
  11. 11. Насіння кунжуту — 20 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку потрібно налити воду (370 г.) у миску та трохи її нагріти, додати сіль, 1 чайну ложку цукру (для дріжджів), дріжджі, олію, все розмішати. Додати просіяне борошно та замісити тісто. Зробити з нього 2 кулі та поставити в тепле місце підніматися.

  2. Копчену ковбасу нарізати кубиками 5х5 мм., твердий сир натерти на крупній тертці, оливки порубати на невеликі шматочки. Від тіста, що підійшло (1 кулі) відірвати невеликий шматочок (розміром, як волоський горіх) та відкласти. Тісто, що залишилося, розділити на три частини та з кожної зробити довгий джгут та розкачати в смужки довжиною 80 см., шириною 7 см. На одну смужку покласти ковбасу, на другу - оливки, на третю - твердий сир, кожну защіпнути.

  3. Змастити кожен джгут збитим яйцем та посипати один - маком, інший - кунжутом, третій - гарбузовим насінням. Яйця ретельно помити з милом та варити протягом 5 хвилин; охолодити. З джгутів сплести косу та згорнути у кільце. Зверху розмістити 4 яйця, закріпивши тоненькими джгутиками з тіста, котре відкладали.

  4. Плетінку перекласти на деко та залишити на 1 годину. Можна випікати при температурі 180°С 40-50 хвилин. Але можна випікати й при температурі 200°С 45 хвилин. З усього тіста виходить дві плетінки, одна з яйцями, інша - без.