Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти індійська індійська гарнір › Картопля "Бомбей"
Картопля "Бомбей"

Картопля "Бомбей"

Основу індійської кухні складають всілякі овочі. Вегетаріанство тут поширене з двох причин: по-перше - з релігійної: в індуїзмі корова вважається священною твариною, а іслам забороняє вживати в їжу свинину. По-друге, в жаркому кліматі м'ясо швидко псується. Зате індійські господині, готуючи вегетаріанську їжу, використовують понад 30 видів приправ і прянощів, що дозволяє досягти дуже яскравого і оригінального смаку страв. У цьому рецепті ми з вами використовуємо "лише" ​​7 спецій і прянощів, але відчуйте, як цікаво вони змінять смак звичайних овочів.

Кількість порцій 4
Час приготування 35 хв

  1. 1. Картопля — 1 кг
  2. 2. Помідори — 2 шт.
  3. 3. Рослинна олія — 2 ст.л.
  4. 4. Вершкове масло — 100 г
  5. 5. Кмин — 1 ч.л.
  6. 6. Гірчиця зерниста — 1 ч.л.
  7. 7. Коріандр — 1 ч.л.
  8. 8. Куркума — 1 ч.л.
  9. 9. Чорний перець — 0,5 ч.л.
  10. 10. Червоний перець — за смаком
  11. 11. Свіжий імбир — 0,5 см
  12. 12. Зелень петрушки — за смаком
  13. 13. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Картоплю очистіть, відваріть і крупно поріжте.

  2. Помідори крупно поріжте.

  3. У сковороду влийте рослинної олії, коли вона трохи нагріється, додайте зерна гірчиці, кмин, куркуму, коріандр, чорний і червоний перець. Прогрійте спеції на слабкому вогні.

  4. Імбир дрібно порубіть. У сковороду викладіть вершкове масло і додайте імбир. Обсмажте все кілька хвилин.

  5. Додайте помідори, збільште вогонь до середнього і ще трохи просмажте.

  6. Слідом додайте картоплю і дрібно посічену зелень, посоліть і все добре перемішайте. Потримайте на вогні ще 5 хвилин і подавайте.